Járvány

2021.05.19. 18:00

Még kapusa sincs a River Plate-nek, mégis ki kell állniuk

Annak ellenére pályára kell lépnie szerdán a River Plate-nek a labdarúgó Libertadores Kupában, hogy a koronavírus-járvány miatt nem maradt bevethető kapusa.

BUENOS AIRES, ARGENTINA - MAY 16: River Plate players leave the playing field after being eliminated by Boca Juniors, during the Professional League Cup at the Alberto J. Armando studio in Buenos Aires, Argentina, on December 16 May 2021. The match ended 1 to 1 and was defined by penalties. Mariano Gabriel Sanchez / Anadolu Agency (Photo by Mariano Gabriel Sanchez / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)

Forrás: AFP / Anadolu Agency

Fotó: Mariano Gabriel Sanchez

Az argentin klub kedden jelentette be, hogy 25 játékosa megfertőződött a vírussal, emiatt arra kérte a dél-amerikai szövetséget (CONMEBOL), hogy két akadémista kapust benevezhessen a sorozatra.

A szervezet elutasította a kérést és közölte, a csapatnak mindenképpen le kell játszania a kolumbiai Independiente Santa Fé elleni mérkőzést.

Marcelo Gallardo vezetőedzőnek

összesen tíz egészséges játékosa maradt, a várakozások szerint a szakember a hajlítóizom-sérüléssel küzdő középpályást, Enzo Pérezt állítja majd be a kapuba.

A klub elnöke, Rodolfo D'Onofrio kijelentette, meg sem fordult a fejükben, hogy ilyen döntést hoz a CONMEBOL, ugyanis tisztázták a klubnál fennálló helyzetet, a szabályzatban pedig szerepel egy olyan kitétel, hogy különleges esetben – például súlyos sérülés esetén – lehet plusz kapusokat nevezni.

„Mind a négy benevezett hálóőrünk elkapta a vírust, de úgy tűnik, a Covid csak nekünk számít különleges esetnek”

- dühöngött a sportvezető.

A River Plate megmaradt játékosai közül mindössze hatan játszottak felnőtt élvonalbeli bajnokit.

Argentínában a járvány második hulláma tombol, a világon a hetedik legtöbb aktív fertőzöttet, 307 ezret tartanak jelenleg nyilván.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában