tenisz

2021.05.18. 11:00

Serena Williams: Federer minden idők legjobbja

Miközben a szurkolók és a szakértők folyamatosan arról vitáznak, hogy ki minden idők legjobb férfi teniszezője, a 23-szoros Grand Slam-győztes Serena Williams azt mondta: az ő szavazatát Roger Federer kapja.

Serena Williams of the US (L) and Roger Federer of Switzerland (R) take a selfie following their mixed doubles match on day four of the Hopman Cup tennis tournament in Perth January 1, 2019. (Photo by TONY ASHBY / AFP) / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE --

Forrás: AFP

Fotó: Tony Ashby

A vetélytársak közül Rafael Nadal októberben tovább javította a rekordját azzal, hogy 13-adszor is megnyerte a Roland Garrost, s ezzel ugyanúgy 20 GS-sikere van, mint Federernek, míg a világranglistát vezető Novak Djokovic, aki 33 évével a legfiatalabb a nagy hármas tagjai közül, 18-szor győzött eddig Grand Slam-tornán.

A 39 esztendős Federer több mint egy évet kihagyott térdműtétei miatt, s az eheti, genfi viadal mindössze a második lesz számára márciusi visszatérése óta.

„Azt hiszem, Roger Federer a válasz arra a kérdésre, hogy ki minden idők legjobbja”

- mondta a Parmában szereplő Williams, aki szeptemberben 40 éves lesz. „Ő a nagyszerűség és a stílus megtestesítője, csodálatos, és valóban megváltoztatta a teniszt.

Vannak játékosok, akik megpróbálnak úgy játszani, mint ő, úgy mozogni, azzal a technikával ütni a labdát. A srác zseni.”

Az amerikai teniszező – aki sokak szerint a nők között minden idők legjobbja – úgy fogalmazott: ő Federer szuperszurkolója.

„Tényleg úgy érzem, hogy ő a legjobb. Annyira fantasztikus a játéka.

Bárcsak én is úgy tudnék teniszezni, mint ő”

- mondta a svájci játékosról Serena Wiliams.

Az első helyen kiemelt Federer a spanyol Pablo Andujar ellen kezdi meg a szereplését Genfben, kedden (ma) 15 órától. A rivális úgy fogalmazott: régóta szeretett volna összecsapni a volt világelsővel.

„Mindig is szerettem volna játszani Rogerrel, hogy aztán majd idősebb koromban elmesélhessem ezt a gyerekeimnek és az unokáimnak” – mondta Andujar. „Azt hiszem, Rafa, Novak és Roger legendává váltak, a sport fölött állnak. A legfontosabb, amit tettek, hogy általuk fejlődött a sportág.”

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában