finnország

2021.05.05. 19:54

Szijjártó Péter teqball-asztalt adott át a Helsinki Olimpiai Stadionban

Ez egy csodálatos esemény, amely jól példázza a finn-magyar együttműködést és barátságot.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter teqball-asztalt adott át szerdán a Helsinki Olimpiai Stadionban.

A tárcavezető azt közölte az MTI-vel, hogy ez „egy csodálatos esemény, amely jól példázza a finn-magyar együttműködést és barátságot”, a stadion pedig a legnagyobb magyar sporttörténeti siker helyszíne, így nagy öröm volt felkeresni. Magyarország az 1952-es helsinki olimpiai játékokon a 3. helyen végzett a Szovjetunió és az Egyesült Államok után.

„Ez jól mutatja, hogy a sportban nem számít az ország vagy a nemzet mérete, a kitartás és a fegyelem mindenképpen kompenzálhatja a méretet” – mutatott rá.

„A mai napon magyar innovációt adunk át. Mi, magyarok világszerte ismertek vagyunk a találmányainkról és újításainkról” – mondta, hozzátéve, hogy ezen asztalokat világszerte használják a leghíresebb futballklubok, például a Juventus vagy a Paris Saint-Germain is.

Szijjártó elmondta, hogy a meghajlított pingpongasztalhoz hasonló teqball-asztalok segítségével fel lehet készülni a szezonra, valamint javítani lehet a levegőben tartott játék képességét.

„Meg kell említenem, hogy természetesen a foci a legnépszerűbb sport Magyarországon, ehhez kétség sem fér, és nagyon izgatottak vagyunk, hogy kijutottunk a következő Európa-bajnokságra. Úgy tudjuk, ez Finnországnak is sikerült, ami nagyszerű, hisz akkor a finnugorok ott lesznek a bajnokságon” – jelentette ki.

Az 1952-ben elnyert tizenhat aranyérem közül az egyik a labdarúgásért járt, a legendás Aranycsapat Puskás Ferenc vezetésével 2:0-ra verte Jugoszláviát a döntőben – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában