olimpiai labdarúgótorna

2021.06.29. 17:10

Bivalyerős lesz a spanyolok focicsapata Tokióban

Hat olyan labdarúgó került a tokiói olimpiára nevezett spanyol keretbe, akik a jelenleg zajló Európa-bajnokságon is szerepelnek.

Pedri and Dani Olmo during the match between Spain and Sweden, corresponding to the Euro 2020, Group E, played at the La Cartuja Stadium, on 14th june 2021, in Seville, Spain. (Photo by Urbanandsport /NurPhoto) (Photo by Urbanandsport / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

Forrás: AFP / NurPhoto / Urbanandsport

Fotó: NurPhoto via AFP

Luis de la Fuente szövetségi edző

a kapus Unai Simon mellett a mezőnyjátékosoknál számít Pedri, Mikel Oyarzabal, Dani Olmo, Pau Torres és Eric García játékára is.

Hétfőn a Horvátország ellen hosszabbítást követően 5-3-ra megnyert Eb-nyolcaddöntőben a hat futballista közül Simon, Pedri és Eric García kezdőként, Pau Torres, Oyarzabal és Olmo pedig csereként lépett pályára. A három csere közül Oyarzabal góllal, míg Olmo két, Pau Torres egy gólpasszal zárt.

Az Eb-kerettel ellentétben az olimpiai válogatottban van Real Madrid-játékos Marco Asensio és Dani Ceballos személyében.

A világ- és kétszeres Európa-bajnok Sergio Ramos azonban – aki korábban úgy nyilatkozott, hogy szívesen játszana az olimpián – nem került a keretbe. A 180-szoros válogatott védő tavasszal sérüléssel bajlódott, és az Eb-ről is lemaradt.

A spanyolok az ötkarikás játékokon július 22-én kezdenek, első ellenfelük Egyiptom lesz. A csoportkörben még Argentínával és Ausztráliával találkoznak.

Forrás: MTI

Borítókép: várhatóan Pedri és Dani Olmo is ott lesz az olimpián

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában