bundesliga

2021.07.06. 16:00

A játék totális irányítására törekszik Gulácsiék új edzője

A játék totális irányítására törekszik csapatával, a három magyar labdarúgót is foglalkoztató RB Leipziggel az új vezetőedző, Jesse Marsch.

06 July 2021, Saxony, Leipzig: Football: Bundesliga, training kick-off RB Leipzig at the Red Bull Academy. New coach Jesse Marsch speaks in the press conference before training. Photo: Jan Woitas/dpa-Zentralbild/dpa (Photo by JAN WOITAS / dpa-Zentralbild / dpa Picture-Alliance via AFP)

Forrás: AFP / dpa-Zentralbild / dpa Picture-Alliance

Fotó: Jan Woitas

A Bayern Münchenhez távozott Julian Nagelsmannt követő szakember tovább akarja fejleszteni elődje munkáját.

„Az elmúlt két év legjobb dolgait fel akarom használni, de a futballfilozófiánk ugyanaz marad, mint volt legutóbb Salzburgban. Nagyon fontos, hogy a labdával jók legyünk, és teljesen ellenőrzésünk alatt tartsuk az ellenfelet és a mérkőzést. Ez a célunk.

Nem mindig lehetséges, de erre fogunk törekedni” – fogalmazott az amerikai tréner kedden, az új szezon első edzése előtt.

Marsch korábban a lipcsei egyesület testvérklubjánál, a Red Bull Salzburgnál dolgozott, azaz Szoboszlai Dominik ismét korábbi trénerével készülhet majd együtt.

A vezérigazgató, Oliver Mintzlaff azt ígéri, hogy aktívak lesznek az átigazolási piacon, ahogy fogalmazott, bár

a játékosok minősége és mennyisége elégnek tűnik, nem elképzelhetetlen, hogy a nyáron szerződtetnek, illetve eladnak futballistákat.

Szoboszlain kívül az ugyancsak válogatott Gulácsi Péter és Willi Orbán szerepel magyar részről a lipcsei csapatban.

Forrás: MTI

Borítókép: Jesse Marsch a lipcseiek edzése előtti sajtótájékoztatón

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában