tokió 2020

2021.07.09. 16:01

Az olimpiai szervezők könnyek közt kértek elnézést a szurkolóktól

Könnyeivel küszködve kért elnézést a jeggyel rendelkező szurkolóktól a tokiói olimpia belépőinek értékesítését vezető tisztviselő azt követően, hogy a szervezők csütörtökön úgy döntöttek, még a japán drukkerek sem mehetnek be a versenyekre.

Tokió, 2021. július 9. Hidenori Szuzuki, a világméretû koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia ügyvezetõ igazgató-helyettese, a jegyértékesítés marketing igazgatója sajtótájékoztatót tart Tokióban 2021. július 9-én. Az olimpia szervezõi az elõzõ napon jelentették be, hogy a koronavírus-járvány miatt még a japán nézõket sem engedik be az ötkarikás játékokra, amelyet így szurkolók nélkül rendeznek meg. MTI/AP/Getty Images/Jamazaki Juicsi

Forrás: MTI / AP / Getty Images

Fotó: Jamazaki Juicsi

„Mindent megtettünk annak érdekében, hogy megfeleljünk azok elvárásainak, akik jegyeket vásároltak, mély fájdalmat érzünk” – nyilatkozta Szuzuki Hidenori, a szervezőbizottság marketing osztályának egyik vezetője, aki ismertette a japán szurkolókkal annak a menetét, miképpen tudják belépőiket visszaváltani.

A szervezők csütörtökön jelentették be a hírt, amely a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal történt egyeztetés után született meg, és az előzménye az, hogy

a japán kormány a koronavírus-járvány miatt július 12-étől augusztus 22-éig rendkívüli állapotot hirdetett a fővárosba.

Mindeközben a szervezők arra kérik az embereket, hogy a járványügyi helyzetre való tekintettel maradjanak távol a kerékpárosok mezőnyversenyétől, illetve a triatlonosok viadalától.

Az augusztus 8-ig tartó tokiói játékokon – amelyet a pandémia miatt tavalyról halasztottak idén nyárra – 176 magyar sportoló vesz részt.

A külföldi szurkolók részvételét már tavasszal megtiltották.

Forrás: MTI

Borítókép: Hidenori Szuzuki, a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia ügyvezető igazgató-helyettese, a jegyértékesítés marketing igazgatója sajtótájékoztatót tart Tokióban 2021. július 9-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában