Olimpia 2020

2021.07.19. 13:06

Gauff sem indul az olimpiai teniszversenyen

Koronavírusos, ezért nem indul a tokiói olimpia női tenisztornáján a mindössze 17 éves amerikai Cori Gauff.

Coco Gauff of the US reacts during her women's singles quarter-final tennis match against Czech Republic's Barbora Krejcikova on Day 11 of The Roland Garros 2021 French Open tennis tournament in Paris on June 9, 2021. (Photo by Anne-Christine POUJOULAT / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Anne-Christine Poujoulat

A világranglistán 25. játékos a közösségi médiában jelentette be, hogy nem tud ott lenni az ötkarikás viadalon, melyen több sztár teniszező már korábban lemondta szereplését.

„Mindig arról álmodtam, hogy az Egyesült Államokat képviselem az olimpián, nagyon remélem, hogy még sokszor lesz lehetőségem ennek a valóra váltására”

- nyilatkozott a tinédzser játékos, akinek a távolmaradásával így Jennifer Brady, Jessica Pegula és Alison Riske képviseli az amerikai színeket.

A közelmúltban több játékos is visszalépett a tokiói olimpiától, a nők mezőnyéből hiányzik majd Serena Williams, Viktorija Azarenka, Angelique Kerber, Simona Halep, Bianca Andreescu, Johanna Konta és Babos Tímea is.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában