2023 végéig

2021.07.03. 13:24

Hamilton hosszabbított a Mercedesszel

Lewis Hamilton, a Forma-1 hétszeres világbajnoka két évvel meghosszabbította szerződését a Mercedes csapatával.

Szahír, 2021. március 28. A gyõztes Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzõje ünnepel a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság szezonnyitó Szahíri Nagydíjának eredményhirdetésén a szahíri pályán 2021. március 28-án. MTI/EPA/Valdrin Xhemaj

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Valdrin Xhemaj

A 2023 végéig szóló megállapodást a Mercedes szombaton jelentette be a hétvégi Osztrák Nagydíj helyszínén, Spielbergben.

„Rengeteg sikert értünk már el együtt, de még többre is képesek leszünk a pályán és a pályán kívül egyaránt”

– kommentálta új szerződését Hamilton, aki szerint a jövő évtől életbe lépő szabályváltozások miatt izgalmas időszak előtt állnak. „Egy új korszak kezdeténél vagyunk, ami komoly kihívást jelent, ugyanakkor nagyon izgalmas is a számunkra. Alig várom, hogy kiderüljön, mit tudunk majd elérni együtt a jövőben.”

Hamilton az év elején csak az idei szezonra írt alá, és egészen eddig kérdéses volt, hogy hosszabbít-e a Mercedesszel.

A brit sportoló hét vb-címéből hatot mostani csapatával nyert, s idén nyolcadik vb-elsőségét is megszerezheti, mellyel egyedüli csúcstartóvá válna a sorozatban. Igaz, jelenleg csak a második helyen áll a pontversenyben, 18 ponttal lemaradva az éllovas holland Max Verstappen (Red Bull) mögött.

Az Osztrák Nagydíj az idei sorozat kilencedik futama, mely vasárnap 15.00-kor rajtol.

Forrás: MTI

Borítókép: A győztes Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője ünnepel a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság szezonnyitó Szahíri Nagydíjának eredményhirdetésén a szahíri pályán 2021. március 28-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában