Országúti kerékpáros

2021.07.21. 20:49

Jakobsen egy évvel súlyos bukása után nyert

Alig egy évvel súlyos bukását követően ismét győzelmet ünnepelhetett az országúti kerékpáros Fabio Jakobsen.

A 24 esztendős holland sprinter szerdán a vallon körverseny második szakaszának mezőnyhajrájában bizonyult a leggyorsabbnak.

„Úgy hiszem, ez a rehabilitációm végét jelenti. Kimondhatom: visszatértem. Ma ünneplek, aztán előre tekintek az újabb sikerek felé” – idézte a cyclingnews szakportál Jakobsent, aki tavaly a lengyel körverseny augusztus 5-i sprintbefutójában szenvedett életveszélyes sérüléseket honfitársa, Dylan Groenewegen szabálytalan manővere nyomán. Arcának minden csontja eltört, az összes fogát elvesztette, és két napig mesterséges kómában tartották. Balesete után először áprilisban, a török körversenyen állt rajthoz Jakobsen, akivel csapata, a Deceuninck – Quick-Step két hete hosszabbított szerződést két évvel.

A tavalyi balesetért kilenc hónapos eltiltással sújtott Groenewegen kedden szerezte meg kihagyása utáni első győzelmét: a sors fintora, hogy épp a vallon körverseny nyitóetapján nyert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában