megkésett

2021.08.16. 13:00

Annyit vártak az atléta eltiltásával, hogy már be is fejezte a pályafutását

Kilenc évvel a londoni olimpia után, ahol hetedik lett, tiltották el a versenyzéstől Martina Ratej szlovén gerelyhajítót doppingvétség miatt.

Slovenia's Martina Ratej competes in the Women's Javelin Throw heats at the 2019 IAAF Athletics World Championships at the Khalifa International Stadium in Doha on September 30, 2019. (Photo by Kirill KUDRYAVTSEV / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Kirill Kudryavtsev

Kétéves büntetése szimbolikus, mivel az atléta már 39 esztendős. A fegyelmi ítéletről a sportág tisztasága felett őrködő testület (AIU) adott hírt honlapján, hozzáfűzve, hogy a gerelyhajító doppingmintájában anabolikus szteroidot, Clostebolt találtak.

Ratej annak a kontrollfolyamatnak a keretében bukott meg, amelyet a Nemzetközi Olimpiai Bizottság rendelt el, előírva a 2008-as pekingi, továbbá a 2012-es londoni ötkarikás játékokon levett minták legújabb tudományos eljárásokkal történő újraelemzését.

A szlovén sportoló karrierjének legjobb eredményét a 2018-as berlini Európa-bajnokságon érte el, melyen negyedik lett, a 2011-es tegui világbajnokságon pedig a hatodik helyen zárt.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában