minden bizonytalan

2021.08.13. 14:19

Federer még nem tudja, mikor tér vissza

A 40 éves sztár a héten találkozik orvosával és csapatával, hogy megbeszéljék, hogyan tovább.

Roger Federer of Switzerland reacts during the Men's singles Quarter-finals of the Championships, Wimbledon against Hubert Hurkacz of Poland at the All England Lawn Tennis and Croquet Club in London, United Kingdom on July 7 , 2021.

Forrás: The Yomiuri Shimbun / AFP

Fotó: Shuhei Yokoyama

Roger Federer még nem tudja, mikor lép újra pályára. A 20-szoros Grand Slam-tornagyőztes teniszező bizonytalannak nevezte jelenlegi helyzetét.

„Hosszú ideig nem csináltam semmit a térdem miatt. Wimbledon után hagynom kellett leülepedni a dolgokat”

– nyilatkozott a 40 éves sztár a Blicknek. Elmondta, a héten találkozik orvosával és csapatával, hogy megbeszéljék: hogyan tovább.

„Egyelőre minden egy kicsit bizonytalan”

– tette hozzá a korábbi világelső.

Federer Wimbledonban a negyeddöntőben búcsúzott, majd lemondta a szereplést a tokiói olimpián. Kétszer műtött jobb térde miatt nem indul a torontói tornán sem. Az US Open nevezési listáján ugyanakkor szerepel a neve, az év utolsó Grand Slam-tornája augusztus 30-án kezdődik New Yorkban.

A sérülését és az operációt követő hosszú kihagyás után a svájci teniszező idén márciusban, Dohában tért vissza, azóta mindössze 13 meccset játszott.

A kérdésre, hogy milyen szempontok befolyásolják a döntését, Federer, aki négy gyermek apja, így válaszolt:

„Ezt nehéz megmondani. Régen minden másképp volt. Akkor azt kérdeztem magamtól: hogy állok a világranglistán? Melyik lesz a következő torna? Most a helyzet „trükkösebb”, és a kérdések úgy szólnak: hogy fogom érezni magam, ha újra elkezdek edzeni? Mik a céljaim? Hogy egyeztessem össze a szereplésem a családommal? Mi lesz a csapatommal?”

– fogalmazott Roger Federer.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában