Járvány

2021.09.08. 16:10

Japán visszalépne a klubvilágbajnokság rendezésétől

A koronavírusos esetek számának emelkedése miatt a Japán Labdarúgó Szövetség azt fontolgatja, hogy visszaadja az idei klubvilágbajnokság rendezési jogát.

A Kyodo japán hírügynökség beszámolója szerint az illetékesek a pandémia következtében hozott intézkedések miatt döntöttek így.

A helyi szövetség most tárgyal a kérdésről a Nemzetközi Labdarúgó Szövetséggel (FIFA). A tornára decemberben kerülne sor, hét csapat részvételével.

A Kyodo szerint nemcsak a növekvő esetszám, hanem gazdasági okok is állnak a háttérben, a korlátozások miatt ugyanis csak korlátozottan engedhetnének be a nézőket a mérkőzésekre.

Egyelőre nem tudni, hogy hol és mikor rendezik meg a viadalt, ha a japánok valóban visszalépnek.

A FIFA tavaly év végén döntött arról, hogy idén még a régi rendszer szerint, hét csapattal, Japánban bonyolítják le a klub-vb-t.

Az eredeti tervek szerint 2021-től már 24 együttes részvételével rendezték volna a tornát Kínában, de a pandémia – és az Európa-bajnokság, valamint a Copa America halasztása – közbeszólt.

Japán idén olimpiának és paralimpiának is otthont adott, mindkét esemény zárt kapus volt.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában