egyre jobban van

2021.09.14. 09:30

Pelé hamarosan elhagyhatja az intenzív osztályt

Egy-két napon belül elhagyhatja az intenzív osztályt a háromszoros világbajnok brazil labdarúgó, Pelé, akit másfél héttel ezelőtt daganatos megbetegedés miatt operáltak meg egy Sao Pauló-i kórházban.

Handout screengrab taken from a video released by Pele's Press Office shows the Brazilian former football player Edson Arantes do Nascimento, know as Pele, speaking to the camera in Santos, Sao Paulo State, Brazil, on October 17, 2020. - Days away from turning 80, Brazilian football legend Pele said he was happy for his good mental health in a video sent to the media. Pele turns 80 on October 23, 2020. (Photo by Joe FRAGA / Pele's Press Office / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / PELE'S PRESS OFFICE / JOE FRAGA" - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS

Forrás: AFP / Pele's Press Office

Fotó: Joe Fraga

A 80 éves legendás futballista lánya, Kely Nascimento elmondta: édesapja jól érzi magát, nincsenek fájdalmai, a közérzete és a hangulata is jó. Hozzátette: holnap vagy két nap múlva elhagyhatja az intenzív osztályt, és beköltözik egy kórterembe, majd hazamehet. Kiemelte: édesapja erős és makacs természetű, aki az Albert Einstein klinika dolgozóinak szakszerű és gondos törődésének segítségével, valamint az „egész világ szeretetével, energiájával és fényével” túljut ezeken a nehézségeken.

A brazilok legendás futballistája két héttel ezelőtt a koronavírus-járvány miatt elhalasztott rutinvizsgálatokra érkezett a Sao Pauló-i kórházba, ahol észlelték a problémát, majd műtéti beavatkozás során eltávolítottak egy gyanús elváltozást a vastagbeléből.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában