bajnokok ligája

2021.10.19. 11:15

A Barcát verő Benficához látogatnak Lewandowskiék

A Benfica vendégeként folytathatja menetelését Európa egyik legjobb formában lévő klubcsapata, a Bayern München, amely a labdarúgó Bajnokok Ligája harmadik fordulójának szerdai játéknapján lép majd pályára Lisszabonban.

03 October 2021, Bavaria, Munich: Football: Bundesliga, FC Bayern München - Eintracht Frankfurt, Matchday 7, Allianz Arena. Munich's Robert Lewandowski gestures.IMPORTANT NOTE: In accordance with the requirements of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. Photo: Matthias Balk/dpa (Photo by MATTHIAS BALK / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

Forrás: AFP / DPA / dpa Picture-Alliance

Fotó: Matthias Balk

Julian Nagelsmann vezetőedző tanítványai ritkán látható magabiztossággal gyalogoltak át vasárnap a német bajnokságban az egyik közvetlen riválisuknak tűnő Bayer Leverkusenen, amelynek otthonában az első félidő alatt öt gólt szerezve diadalmaskodtak 5-1-re. Az erődemonstrációnak is beillő teljesítménynek köszönhetően vélhetően jó hangulatban utazik a müncheni együttes a Benficához, melynek otthonában még soha nem veszített tétmérkőzést.

A Bundesligában címvédő Bayern nagy sorozatban van, melyet ugyan némileg elcsúfít egy Frankfurttól elszenvedett 2-1-es bajnoki verseség, a BL E csoportjában ugyanakkor hat ponttal éllovas a csapat, amely egy lisszaboni sikerrel nagy lépést tehet a nyolcaddöntőbe jutás felé.

A bajorok az első két fordulóban nyolc gólt szereztek, és egyet sem kaptak,

előbb ugyanis Barcelonából hozták el a három pontot egy sima 3-0-s sikerrel, majd otthon ütötték ki 5-0-ra a Dinamo Kijevet. Nagelsmannak ráadásul megvan a lehetősége arra, hogy a lehető legerősebb kezdő tizenegyet küldje pályára a Benficával szemben, a meghatározó futballisták közül ugyanis mindenki egészséges.

A házigazda portugál együttes helyzete viszonylag jónak mondható a továbbjutás szempontjából, miután jelenleg négy ponttal második a csoportban a Bayern mögött. A Benfica az első körben nem bírt Kijevben a Dinamóval, de az ottani 0-0-s döntetlen után Lisszabonban 3-0-ra verte a Barcelonát, ami még úgy is nagy fegyvertény, hogy a katalán sztárcsapat éppen a megújulás és átalakulás fázisában van a hatszoros aranylabdás Lionel Messi fémjelezte sikeres időszak után.

A Benfica és a Bayern München 1976 óta 10 tétmeccset játszott egymás ellen, ebből nyolcat a BL-ben és jogelődjében, a BEK-ben, kettőt pedig az Európa-ligában. Portugál siker egyszer sem született, három döntetlent leszámítva minden alkalommal a német együttes ünnepelhetett a találkozó végén.

A Bayern augusztus 25. óta egyetlen tétmérkőzést sem veszített el idegenben,

és ebben szerepel az RB Leipzig, Barcelona, Leverkusen trió, melyeknek összesen 12 gólt lőtt a müncheni csapat, és csak kettőt kapott, egyet Lipcsében, egyet pedig Leverkusenben.

Az E csoport másik szerda esti összecsapásán a Barcelona próbálja majd megszerezni első pontjait a mostani főtáblás kiírásban a vendég Dinamo Kijev ellen.

A H csoportban a címvédő – és Lőw Zsoltot másodedzőként foglalkoztató – Chelsea otthon, a négyesben pont nélkül utolsó Malmö ellen javíthat, miután az előző körben 1-0-ra kikapott a Juventus vendégeként. A torinói együttes azzal a sikerrel lépéselőnyre tett szert a Chelsea-vel szemben, szerda este pedig Szentpéterváron, a Zenit vendégeként maradhat hibátlan.

Az F és a G csoport egyelőre kiegyenlítettnek tűnik, előbbiben az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo vezette Manchester United az egypontos előnnyel éllovas Atalantát fogadja, és ha győz, akkor minden bizonnyal az élre áll. Közben az MU-hoz hasonlóan hárompontos svájci Young Boys a Villarrealt látja vendégül, az egyetlen ponttal sereghajtó spanyoloknak pedig nagyon fontos lenne pontokat szerezniük Bernben ahhoz, hogy reális esélyük maradjon a nyolcaddöntőbe kerülésre.

A G csoportban az élen álló Salzburghoz a harmadik Wolfsburg látogat, míg a francia bajnoki címvédő Lille vendége a Sevilla lesz. Mind a négy együttes számára ugyanolyan fontos a szerda esti találkozó, a legjobb helyzetben ugyanakkor a négypontos Salzburg van.

Szerdán a Barcelona-Dinamo Kijev, valamint a Salzburg-Wolfsburg meccseket rendezik meg 18.45 órától, a többi összecsapásra 21 órakor kerül sor.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában