Forma-1

2021.10.04. 15:00

Jövőre a nagydíjak harmadán lehet sprintfutam

A 2022-es idényben a Forma-1-es világbajnokság nagydíjainak egyharmada sprintfutamos versenyhétvége lehet.

Drivers take the start of the Formula One Russian Grand Prix at the Sochi Autodrom circuit in Sochi on September 26, 2021. (Photo by Alexander NEMENOV / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Alexander Nemenov

Stefano Domenicali, a Forma-1 elnök-vezérigazgatója szerint

az idén bevezetett újítás minden eleme „elképesztően sikeresnek” bizonyult, a futamok utáni értékelések pedig túlnyomó részben „szuper pozitívak” voltak.

Idén két helyszínen, Silverstone-ban, majd Monzában rendezték meg úgy a futamot, hogy péntek délután tartották az időmérő edzést, melyet annak alapján szombaton követett egy 100 kilométeres sprintfutam. Utóbbin az első három helyezett vb-pontokat is gyűjthetett, illetve annak eredménye határozta meg a vasárnapi nagydíj tényleges rajtsorrendjét. Idén harmadik futamként a Brazil Nagydíjon lesz hasonló a lebonyolítás.

Az 56 éves olasz sportvezető kifejtette:

a sikeres fogadtatásnak köszönhetően a 2022-es versenynaptárban még nagyobb teret kapnak a sprintfutamos versenyhétvégék, és a nagydíjak „több mint harmadánál” már hasonlóra lehet számítani.

A Forma-1-ben jövőre a tervek szerint 23 versenyből áll a vb-sorozat, így hét vagy nyolc nagydíjat is megelőzhet majd sprintfutam.

Az elnök-vezérigazgató megerősítette, hogy a következő szezon március közepétől november közepéig tart majd.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában