Nem tudni, mi lesz a vége

2022.01.10. 13:22

Djokovics-ügy: összecsaptak a tüntetők és a rendőrök

Eddig csak békés tüntetések kísérték a Djokovics-ügyet Ausztráliában, most már ezt sem mondhatjuk el.

Novak Djokovics a számára kedvező bírósági ítélet alapján elhagyta az ügyvédei irodáját, azonban ez nem ment könnyen.

Az autót, amely feltételezhetően Djokovicsot szállította, tüntetők rohanták meg, akik összecsaptak a rendőrökkel is. Miután a jármű távozott, a rendfenntartók és a szerb mellett protestálók között is még néhány percig folytatódott a balhé.

Az ügyről tudósító újságíró szerint a kormány ma már biztosan nem deportálja Djokovicsot, de az ügy továbbra sem zárult le.

Korábban beszámoltunk róla, hogy az ausztrál hatóságok azt mondják, a szerb teniszező hiába nyert a bíróságon, attól vízuma még nem válik érvényessé, ezért el kell hagynia Ausztráliát és így nem léphet pályára az Australian Openen.

Az információt Novak Djokovics testvére, Djordje Djokovics is megerősítette, aki szerint testvére egy komoly politikai örvénybe került, mivel az ausztrál nép boldogtalan, hiszen a pandémia óta lezárások vannak.

Nem sokkal azt követően, hogy a szerb sajtó beszámolt a teniszező őrizetbe vételéről, az ausztrál The Age újságírójának, Paul Sakkalnak több forrás is megerősítette, hogy az ausztrál hatóságok nem veszik őrizetbe a világ első számú teniszezőjét.

Az információt a szerb SportKlub újságírója, Szasa Ozmo is megerősítette, aki hozzátette, hogy még mindig nem tudni, hogy Alex Hawke bevándorlási miniszter visszavonja-e a Djokovicnak kiadott vízumot. A korábbi hírekkel ellentétben az ausztrál hatóságok nem veszik őrizetbe a világ első számú teniszezőjét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában