Tenisz – US Open

2022.08.30. 10:45

Bondár Anna a nyitónapon búcsúzott

A magyar teniszező szettelőnyről kikapott az olasz Camila Giorgitól az amerikai nyílt teniszbajnokság hétfői nyitónapján, így nem jutott a 64 közé.

Nem jutott a 64 közé

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

A világranglistán 55. magyar teniszező nagyot küzdött az első szettben, melynek közepén háromszor is a fogadó nyerte a játékot. Mivel ebből kétszer ő örülhetett, brékelőnybe került, amit a szett végéig meg is őrzött. A második játszmában 2:2 után a magyar teniszező el tudta nyerni riválisa szerváját, de nem tudta kihasználni helyzeti előnyét, riválisa rögtön javított, majd 4:3 után ismét elnyerte Bondár adogatását és kiszerválta a szettet.

Az egyenlítés után Giorgi lendületben maradt, Bondár rögtön hátrányba került, és számára már nem volt visszaút az 1 óra 43 perces mérkőzésen.

Korábban Gálfi Dalma két játszmában legyőzte a spanyol Nuria Párrizas Díazt, a férfiaknál pedig Fucsovics Márton is továbbjutott, a hazai közönség előtt szereplő riválisa, Maxime Cressy a harmadik játszmában feladta az összecsapást.

Eredmények:
   női egyes, 1. forduló (a 64 közé jutásért):
Camila Giorgi (olasz)–Bondár Anna 4:6, 6:3, 6:1
   korábban:
Gálfi Dalma–Nuria Párrizas Díaz (spanyol) 6:4, 6:3

   korábban:
   férfi egyes, 1. forduló (a 64 közé jutásért):
Fucsovics Márton–Maxime Cressy (amerikai, 30.) 6:7 (4–7), 7:5, 5:1-nél Cressy feladta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában