Atlétika

2022.08.06. 18:05

Idén már nem versenyez a női gerelyhajítás olimpiai ezüstérmese

Maria Andrejczyk, a női gerelyhajítás olimpiai ezüstérmese súlyos vállsérülése miatt a mostani idény hátralévő részében már nem versenyez.

A 26 éves lengyel atléta a többi között kihagyja a szombati (mai) Gyémánt Liga-viadalt, amit a hazájában, Chorzówban rendeznek, valamint az augusztus 15-én kezdődő müncheni Európa-bajnokságot.

Andrejczyk a júliusi világbajnokságon nem jutott döntőbe, amit azzal indokolt, hogy vállízületének szakadása miatt idén nem tudott rendszeresen edzeni. Elárulta, az erős fájdalom miatt az edzések után képtelen volt felemelni a kezét, és két hetet kellett várnia, hogy újra gyakorolni tudjon.

A tokiói olimpia ezüstérmesének már korábban is volt hasonló sérülése. Júliusban úgy fogalmazott, egyelőre nem döntötte el, hogy vállalkozik-e egy újabb műtétre, mert attól tart, hogy azzal véget vethet a pályafutásának.

Borítókép: Az ezüstérmes lengyel Maria Andrejczyk a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia nűi gerelyhajításának eredményhirdetésén az Olimpiai Stadionban 2021. augusztus 7-én. Fotó: MTI/EPA/Franck Robichon

Címkék#atlétika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában