Tenisz

2022.08.27. 08:00

US Open - Öten is esélyesek a világelsőségre a férfiaknál

Öten kerülhetnek a férfi világranglista élére a hétfőn kezdődő amerikai nyílt teniszbajnokság után.

Megvédi címét Danyiil Medvegyev?

Forrás: MTI/EPA/EFE

Fotó: Jorge Reyes

A jelenlegi világelső Danyiil Medvegyevnek lesz a legnehezebb dolga, mivel az orosz kiválóság a címvédésért küzd majd New Yorkban, azaz még akkor sem kap egyetlen pontot sem, ha ismét megnyeri a US Opent.

Miközben Medvegyevnek 2000 pontot kell megvédenie, a 22-szeres Grand Slam-győztes Rafael Nadalnak elvileg jóval könnyebb dolga lesz, mivel 2021-ben sérülés miatt nem indult, így az idén nem kell pontot védenie, és minden megnyert mérkőzéssel gyűlnek a ranglistapontjai. Más kérdés, hogy milyen fizikai állapotban lesz a spanyol sztár, aki a hasfalsérülés miatt feladott wimbledoni elődöntő óta csak egyetlen meccset vívott, s azt is elvesztette Cincinnatiben. A 36 éves Nadal nevével legutóbb 2020. február 2-án kezdődött a világranglista, amelyet eddig összesen 209 héten át vezetett.

Ugyancsak pályázik a No. 1-es pozícióra a görög Sztefanosz Cicipasz, a norvég Casper Ruud és a spanyol Carlos Alcaraz. Igaz, hármójuknak legalább a döntőbe kell jutniuk ahhoz, hogy esélyük legyen az ATP-rangsor első helyére. Utóbbi egyben korrekordot is dönthetne, mivel a 19 éves murciai "csodagyerek" minden idők legfiatalabb világelsője lehet. Ezt a csúcsot az ausztrál Lleyton Hewitt tartja, aki 2001 novemberében 20 évesen ült a trónra. Ruud pedig első norvégként érhetne a teniszvilág csúcsára.

 

Címkék#US Open

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában