Női jégkorong-vb

2022.09.03. 14:47

Hosszabbításos vereség után nyolcadik a magyar válogatott

A magyar női jégkorong-válogatott hosszabbításban 3-2-es vereséget szenvedett szombaton a sokkal esélyesebbnek tartott finn csapattól a dániai világbajnokságon, és így a nyolcadik helyen végzett.

Magyar játékosok örülnek góljuknak a Dániában zajló női jégkorong-világbajnokság negyeddöntőjében

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Bo Amstrup

Ez minden idők legjobb magyar vb-szereplése, az elitbe 2019-be feljutott csapat tavaly a kilencedik volt. 

Pat Cortina szövetségi kapitány együttese a németek elleni győzelemmel és a svédek elleni pontszerzéssel jutott csoportjából a negyeddöntőbe, ahol kikapott a végső győzelemre is esélyesnek tartott amerikaiaktól. 

A finnek úgy érkeztek a vb-re, hogy szeretnének dobogóra állni, ám a nyolc között meglepetésre vereséget szenvedtek a csehektől.   

A szombati helyosztón is ők számítottak esélyesnek, és már a 7. percben megszerezték a vezetést Susanna Tapani révén. Ebben a harmadban sokkal többet birtokolta a pakkot az északi csapat, amely 10-3-mal volt jobb a kapura lövésben. A második harmad 58. másodpercében Noora Tulus növelte az előnyt, ám ettől felbátorodott a magyar együttes, és Metzler Regina szépített. Két napja az amerikaiak ellen is eredményes volt, bár akkor csak a meccs után lett hivatalos gólszerző a sokszori videózást követően. Kettős emberelőnyben még nem sikerült az egyenlítés, de a 32. percben összejött, Huszák Alexandra révén.   

A harmadik felvonásban erősen nyomtak a finnek, záporoztak a lövések Németh Anikó kapujára, de hősiesen állta a rohamokat a védelem. Az északiak emberhátrányban zárták az alapjátékidőt, így magyar fórral indult az első gólig tartó hosszabbítás. Azonban ez kimaradt, a túloldalon viszont Tapani nem kegyelmezett.   

A magyar nők 2019-ben jutottak fel az elitbe, a 2020-as vb a koronavírus-járvány miatt elmaradt, tavaly pedig a kilencedik lett a válogatott, azaz a mostani minden idők legjobb szereplése a csapattól.   

Forrás: MTI

Címkék#jégkorong

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában