Visszavonulás

2022.11.06. 13:35

Piqué: felszabadultnak érzem magam

A katalánok 35 éves hátvédje az Almería ellen 2–0-ra megnyert összecsapást követően arról beszélt, amikor edzője, Xavi Hernandez a 83. percben lecserélte és könnyek között lesétált a pályáról, olyan volt, mintha egy hatalmas súly lekerült volna a vállairól – közölte az MTI a Reuters nyomán.

Gerard Piqué, a Barcelona játékosa

Forrás: MTI/EPA/EFE

Fotó: Juan Herrero

Felszabadultnak érzi magát a visszavonulását csütörtökön bejelentő Gerard Piqué azután, hogy szombat este lejátszotta utolsó mérkőzését az FC Barcelonában.

„Az elmúlt néhány hónap nagyon nehéz volt, ma pedig felszabadultnak éreztem magam. Életre szóló élményt kaptam, amely örökre velem marad. Boldog vagyok, hogy ennyi mindent adhattam ennek a klubnak. Voltak jó és rossz napok, de büszke vagyok arra, amit elértem” 

– nyilatkozta Piqué, akit lecserélésekor felállva ünnepelt a Camp Nou közönsége.

Piqué a katalánok akadémiáján, a híres La Masián nevelkedett, a profik között azonban a Manchester United színeiben mutatkozott be, majd egy rövid ideig kölcsönben a Zaragozát erősítette. A kiváló védő 2008-ban tért vissza a Barcelonához, amelyet azóta is szolgált. A katalán csapattal nyolcszor nyerte meg a La Ligát, négyszer a Bajnokok Ligáját, hétszer a Király Kupát, valamint három-három alkalommal az Európai Szuperkupát és a klubvilágbajnokságot. A gránátvörös-kékek színeiben 616-szor lépett pályára.

A spanyol válogatottban 2009-ben mutatkozott be, 102 alkalommal játszott a nemzeti együttesben, 2010-ben világbajnoki címet, 2012-ben Európa-bajnokságot nyert.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában