Sportfogadás

2022.12.08. 16:09

Tízezrek fogadtak arra, hogy legalább kilenc szöglet lesz az egyik vb-meccsen

A Tippmix és a Tippmixpro nyereményszorzói alapján jelenleg Brazília és Franciaország a legesélyesebb a végső győzelemre, és a nyolcaddöntők során pont e két válogatott mérkőzéséhez kapcsolódott a legnagyobb össznyeremény. De további fogadási érdekességekben sincs hiány.

Illusztráció

Forrás: Szerencsejáték Zrt.

A 2022-es labdarúgó-világbajnokság a hajrájához közeledik, pénteken és szombaton már a negyeddöntőket játsszák. Ennek ellenére érdemes visszatekinteni a csoportkörökre is, ahol Németország kiesése jelentette a legnagyobb meglepetést. Thomas Müllerék ráadásul zsinórban másodszor nem tudtak továbbjutni vb-csoportjukból. Hansi Flick csapatának korai kiesése a katari torna egyik legnagyobb meglepetésének számított, a Nationalelf E csoportból való továbblépését firtató fogadási eseményen pedig végül 20 százalékos lett a találati arány. A kiesésre vonatkozó kimenetel a vb elején akár 5,25-ös oddsért is megfogadható volt.

A nyolcaddöntők során nagyon meggyőző játékkal érvényesítette a papírformát a torna előtt is legnagyobb esélyesnek tartott Brazília, az ötszörös világbajnok 4–1-es győzelmet aratott Dél-Korea ellen. Mindez a fogadók nagy részének is sok örömöt okozott, hiszen a mérkőzéshez több mint 750 millió forint össznyeremény kapcsolódott, megelőzve ezzel a francia–lengyel összecsapás 715 milliót meghaladó nyereményösszegét.

A tornát meglepő vereséggel kezdő Argentína is bejutott a legjobb nyolc közé, az ausztrálok elleni sikerből pedig góllal vette ki a részét Lionel Messi is – a hétszeres aranylabdás gólszerzésére 1,80-as oddsért majdnem 17 ezer fogadás érkezett. Az argentinok ellenfele Hollandia válogatottja lesz pénteken, miután az Oranje az első nyolcaddöntőben 3–1-re verte az USA együttesét. Ez utóbbi találkozó végkimenetelére majdnem 315 ezer tipp érkezett, ebből több mint 209 ezer számított Louis van Gaal csapatának győzelmére, akár 2,00-s nyereményszorzóért. Az Anglia–Szenegál-találkozó sem hozott meglepetést, a 296 ezernél is több fogadás 71 százaléka lett hibátlan az „1X2” soron.

További fogadási érdekességekben sincs hiány a nyolcaddöntők kapcsán: az Anglia–Szenegál-meccstől csaknem 66 ezer tipp várta, hogy az afrikai együttes kap több büntetőlapot, a Japán–Horvátország-találkozó előtt 65 ezernél is több fogadás érkezett arra, hogy legalább kilenc szöglet lesz, valamint azt is érdemes kiemelni, hogy a Franciaország–Lengyelország párosítás „Lesszám 4,5 (hosszabbítással)” piacán 53 ezernél is több fogadás jelölte meg a „Kevesebb, mint 4,5” kimenetelt – a felsorolt esetekben rendre helyesnek bizonyult a fogadók többségének várakozása.

A Tippmix és Tippmixpro oddsai alapján a nyolcaddöntőket követően Brazília (2,55) maradt a legesélyesebb a végső győzelemre, megelőzve a címvédő Franciaországot (4,55), majd Anglia (6,25), Portugália (6,25), Argentína (6,25), Hollandia (13,50) és a meglepetéscsapat Marokkó (27,00) következik, a sort pedig a 2018-as ezüstérmes Horvátország (30,00) zárja. A gólkirályra vonatkozó fogadási opciónál magasan a már öt találatnál járó Kylian Mbappe (1,60) a legesélyesebb, ahogy a franciák klasszisa a favorit a legjobb játékoshoz kapcsolódó outright fogadás esetében is (2,60-as odds), megelőzve Lionel Messit (6,25). 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában