A világ legjobbjai

2023.01.11. 11:52

Benzema befért, Ronaldo kimaradt a tavalyi álomválogatottból

Lényegében a katari labdarúgó-világbajnokságon szereplők közül állították össze a 2022-es álomcsapatot. Klubszinten a BL-címvédő Real Madridból és a Paris Saint-Germainből választotta az IFFHS a legtöbb játékost: a spanyol és a francia bajnokcsapatból is egyformán hárman kerültek be az év együttesébe.

Portugália–Franciaország labdarúgó-mérkőzésen Cristiano Ronaldo és Karim Benzema megöleli egymást a Puskás Arénában Budapesten, 2021. június 23-án

Forrás: AFP

Fotó: Alex Nicodim

Alapvetően a katari világbajnokságon szereplők közül állította össze a 2022-es álomválogatottat a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet, az IFFHS.

A szerdán közzétett névsorban 

helyet kapott az argentinokat világbajnoki címig vezető Lionel Messi, akit a vb legjobb játékosának is megválasztottak.

Nem fért be viszont a top 11-be a portugál csapattal együtt Katarban csalódást keltő és az angol klubcsapatától, a Manchester Unitedtől is gyenge szezon után távozó Cristiano Ronaldo.

A listára felkerült a vb-részvételről lemaradt norvég válogatott támadója, Erling Haaland, aki a Manchester Cityben is ontja a gólokat, és a csatársor közepén szorított helyet az IFFHS Karim Benzemának, az Aranylabda legutóbbi nyertesének, aki sérüléséből felépülve a franciák bő világbajnoki keretének tagja maradt, viszont játéklehetőséghez nem jutott a végül vb-ezüstérmesként záró nemzeti együttesben.

A nemzetközi szervezet klubszinten a BL-címvédő Real Madridból és a Paris Saint-Germainből választotta a legtöbb játékost: a spanyol és a francia bajnokcsapatból is egyformán hárman kerültek be az év együttesébe.

Az IFFHS 2022-es álomcsapata:
----------------------------------------
Thibaut Courtois (belga, Real Madrid) – Asraf Hakimi (marokkói, Paris SG), Josko Gvardiol (horvát, RB Leipzig), Virgil van Dijk (holland, Liverpool), Alphonso Davies (kanadai, Bayern München) – Luka Modric (horvát, Real Madrid), Kevin De Bruyne  (belga, Manchester City), Lionel Messi (argentin, Paris SG) – Erling Haaland (norvég, Dortmund és Manchester City), Karim Benzema (francia, Real Madrid), Kylian Mbappé (francia, Paris SG).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában