Labdarúgás

2023.01.02. 06:00

Még Haaland sem tudta felvenni a versenyt 2022-ben Kylian Mbappéval

A francia támadó volt a leggólerősebb tavaly az Európában játszók közül.

MTI

A francia Kylian Mbappe ünnepel, miután megszerezte csapata második gólját a katari labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjében játszott Franciaország–Lengyelország mérkőzésen a dohai at-Tumama Stadionban 2022. december 4-én

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Friedemann Vogel

A klubsorozatokban és a válogatottban elért találatokat összesítve Kylian Mbappé volt a legeredményesebb labdarúgó 2022-ben az Európában játszók közül.

A kontinentális szövetség, az UEFA honlapján közzétett statisztika szerint a Paris Saint-Germain 2018-ban világbajnok, idén vb-ezüstérmes francia támadója 56 gólt szerzett a naptári évben. A katari vb-n nyolc találattal gólkirály Mbappét a norvég Erling Haaland (Borussia Dortmund, Manchester City/Norvégia) követi 46-tal. A harmadik helyen a lengyel Robert Lewandowski (Bayern München, FC Barcelona/Lengyelország) végzett 42-vel.

Mehdi Taremi (FC Porto/Irán) és Christopher Nkunku (RB Leipzig/Franciaország) 37, a friss világbajnok Lionel Messi (Paris Saint-Germain/Argentína), valamint Ricardo Gomes (Partizan/Zöld-foki szigetek), Harry Kane (Tottenham Hotspur/Anglia) és Karim Benzema (Real Madrid/Franciaország) 35 góllal zárt.

Az élcsoport tagja még 33 találatával a szenegáli Sadio Mané (Liverpool, Bayern München/Szenegál) és a 2022-ben 32-szer eredményes Neymar (Paris Saint-Germain/Brazília) is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában