La Liga

2023.03.21. 11:39

A Sevilla menesztette Jorge Sampaoli vezetőedzőt

A Sevilla labdarúgócsapatának irányítói kedden menesztették Jorge Sampaoli vezetőedzőt.

Jorge Sampaoli

Forrás: Shutterstock

Az andalúz klub a honlapján jelentette be, hogy a Getafe otthonában vasárnap elszenvedett vereség után megköszönték az argentin tréner munkáját. A Sevilla 26 forduló után 14. a tabellán, de csak két pontra van a kiesőzónától. 

Sampaoli tavaly októberben vette át a kispadot az azóta a Wolverhamptonnál dolgozó Julen Lopeteguitól, a Sevilla 31 tétmérkőzésen hat döntetlen és 12 vereség mellett 13-szor nyert. 

A tréner a 2016/17-es idényben már ült a csapat kispadján, amit az argentin válogatott kedvéért hagyott ott 2017 nyarán. 

Kedden délután bejelentették: az idény végéig José Luis Mendilibar irányítja a csapatot. A 62 éves szakvezető korábban a többi között az Eibar, az Athletic Bilbao, a Real Valladolid, az Osasuna, a Levante, legutóbb pedig az Alavés együttesét irányította.

A Sevilla a bajnokság mellett még az Európa-ligában is érdekelt, az áprilisi negyeddöntőben a Manchester Uniteddel találkozik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában