Monacói Nagydíj

2023.05.28. 17:40

Verstappen rajt-cél győzelmet aratott

A címvédő és kétszeres világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Monacói Nagydíjat Monte-Carlóban, ezzel tovább növelte az előnyét a vb-pontverseny élén.

Mw

Max Verstappen, a Red Bull holland címvédője (j) és Fernando Alonso, az Aston Martin spanyol versenyzője (a háttérben) a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Monacói Nagydíjának rajtja után a monacói utcai versenypályán 2023. május 28-án

Forrás: MTI/AP

Fotó: Luca Bruno

 A 25 éves holland pilótának ez az idei negyedik és pályafutása 39. futamgyőzelme. Monacóban F1-es karrierje során másodszor diadalmaskodott. 

A rajt-cél győzelmet arató Verstappen mögött a kétszeres vb-győztes Fernando Alonso, az Aston Martin spanyol versenyzője végzett másodikként, a dobogó alsó fokára pedig Esteban Ocon, az Alpine francia pilótája állhatott fel. 

Verstappen ezzel a sikerrel 39 pontra növelte az előnyét az összetettben csapattársával, a Monacóban pont nélkül záró Sergio Pérezzel szemben. 

A vb a jövő hétvégén a Spanyol Nagydíjjal folytatódik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában