Ország-világ

2021.04.12. 19:20

A Barcelona a világ legértékesebb futballcsapata

A Forbes amerikai üzleti magazin számítása szerint jelenleg a Barcelona a világ legértékesebb labdarúgócsapata.

Barcelona players celebrate their third goal scored by Barcelona's Danish forward Martin Braithwaite during Spanish Copa del Rey (King's Cup) semi-final second leg football match between FC Barcelona and Sevilla FC at the Camp Nou stadium in Barcelona on March 3, 2021. (Photo by Josep LAGO / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Josep Lago

A lap hétfői kiadásában közölte: a katalán együttes értéke 4,76 milliárd dollár (több mint 1377 milliárd forint), és ezzel megelőzi a 4,75 milliárd dollárt érő, előző években első Real Madridot.

A két együttes szombaton éppen egymással meccselt a spanyol bajnokságban, a címvédő fővárosiak házigazdaként 2-1-re győztek. A lap kiemeli: eddig csak két együttes, a Manchester United és a Real Madrid tudott a lista élén végezni, az elmúlt 16 alkalommal az angol klub 11-szer, a spanyol gárda ötször volt első.

A lista harmadik helyén a Bajnokok Ligájában címvédő Bayern München található 4,215 milliárddal, míg a legjobb tíz között ott van az angolok „nagy hatosa”, valamint kilencedik helyen az előző BL-idényben döntős Paris Saint-Germain, amelynek értéke két év alatt – a legutóbb közzétett lista óta – a legnagyobb mértékben, 129 százalékkal 2,5 milliárdra nőtt.

A lap megállapította, hogy az elmúlt két évben a tavaly óta tartó koronavírus-járvány ellenére a legjobb 20 futballklub értéke átlagban 30 százalékkal, 2,28 milliárdra nőtt.

Összehasonlításként megjegyezték:

a világ legértékesebb sportcsapata 5,7 milliárd dollárral a tengerentúli profi amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő Dallas Cowboys.

A Forbes listája (a legjobb 10 futballcsapat):

1. Barcelona (spanyol) 4,76 milliárd dollár

2. Real Madrid (spanyol) 4,75

3. Bayern München (német) 4,215

4. Manchester United (angol) 4,2

5. Liverpool (angol) 4,1

6. Manchester City (angol) 4

7. Chelsea (angol) 3,2

8. Arsenal (angol) 2,8

9. Paris Saint-Germain (francia) 2,5

10. Tottenham Hotspur (angol) 2,3

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában