német válogatott

2018.10.15. 12:20

Matthäus lecserélné Neuert a kapuban

A játékosként világ- és Európa-bajnok Lothar Matthäus szerint Joachim Löw, a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya rossz döntéseket hoz, a Nationalelf kapujában pedig nem Manuel Neuernek kellene állnia.

Lothar MATTHAEUS (SKY football expert), gesture, disappointment, frustrated, disappointed, frustratedriert, dejected, single image, cropped single motif, portrait, portrait, portrait, football 1. Bundesliga, 7.matchday, matchday07, Bayern Munich M) - Borussia Monchengladbach (MG) 0-3. on 06.10.2018 in Munich ALLIANZARENA, DFL REGULATIONS PROHIBIT ANY US PHOTOGRAPH AS IMAGE SEQUENCES AND / OR QUASI VIDEO. | usage worldwide

Forrás: MW

Fotó: Picture-Alliance/AFP

„Neuer a súlyos sérülése után nem nyerte vissza a korábbi magabiztosságát, és most nincs abban a formában, amelynek köszönhetően korábban négyszer is a világ legjobb kapusa lett” – írta az 57 éves Matthäus a skysport.de oldalon vezetett blogjában.

A rekordot jelentő 150-szeres német válogatott korábbi középpályás szerint

Neuer helyettesítésére Marc-Andre ter Stegen, az FC Barcelona kapusa lenne a megoldás,

aki „évek óta világklasszis teljesítményt nyújt”.

Matthäus szerint azok a játékosok, akikre Joachim Löw jelenleg építi a német csapatot, nem teljesítenek a tőlük elvárható szinten.

„Ezeknek a futballistáknak, mint Neuer, Jeromé Boateng, Mats Hummels, Toni Kroos és Thomas Müller, most saját magukkal és a klubjukkal is van elég gondjuk.

Ők a legtapasztaltabbak, de a jelenlegi helyzetükben nem tudják vezetni a csapatot” – tette hozzá a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya.

„Csodálkozom azon, hogy Löw így állítja fel a válogatottat”

- zárta gondolatait Matthäus.

A németek a nyári oroszországi világbajnokságon már a csoportkörben búcsúra kényszerültek, a Nemzetek Ligájában pedig előbb otthon játszottak gól nélküli döntetlent a vb-győztes franciákkal, majd múlt szombaton 3-0-ra kikaptak Amszterdamban a hollandoktól. A Nationalelf kedd este Párizsban, a francia válogatottal csap össze a Nemzetek Ligája aktuális fordulójában.

Borítókép: AFP / DPA / SVEN SIMON / Frank Hoermann

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában