Olasz körverseny

2018.05.22. 18:48

Olvad a rózsaszín pólós kerékpáros előnye

Egyéni időfutamon mérték össze erejüket a világ legjobb kerékpárosai a Giro D'Italia 16. szakaszán.

A papírformának megfelelően, az összetettben második Tom Dumoulin jelentősen, több mint egy perccel, 56 másodpercre csökkentette hátrányát az éllovas Simon Yatesszel szemben a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny 16. szakaszán, a Trento és Rovereto közötti egyéni időfutamon kedden – írja az MTI.

A 34,2 kilométeres szakaszt az ausztrál Rohan Dennis teljesítette a leggyorsabban, 14 másodperccel megelőzve a második német Tony Martint és 22-vel a holland Dumoulint. Az etap fő kérdése azonban az volt, hogy utóbbi mennyit tud lefaragni komoly, 2:11 perces hátrányából az összetettben.

Yates végül 1:15 perccel tekert rosszabb időt, mint legfőbb riválisa, így öt szakasszal a vége előtt mindössze 56 másodperc választja el egymástól a két versenyzőt.

A Giro hajrája hagyományosan hemzseg a hegyi szakaszoktól, így van ez idén is: a szerdai kisebb dombokkal tarkított etapot követően csütörtökön, pénteken és szombaton is hegyi befutó vár a mezőnyre, pénteken ráadásul négy, míg szombaton három komoly emelkedőt kell teljesíteniük a kerekeseknek.

Eredmények:

16. szakasz, Trento-Rovereto, 34,2 km, egyéni időfutam:

--------------------------------------------------

1. Rohan Dennis (ausztrál, BMC Racing Team) 40:00 perc

2. Tony Martin (német, Katyusa-Alpecin) 14 másodperc hátrány

3. Tom Dumoulin (holland, Sunweb) 22 mp h.

...22. Simon Yates (brit, Mitchelton-Scott) 1:37 perc h.

Az összetett élcsoportja:

-------------------------

1. Yates 66:39:14 óra

2. Dumoulin 56 mp hátrány

3. Domenico Pozzovivo (olasz, Bahrain-Merida) 3:11 p h.

Szerdán a Riva del Garda és Iseo közötti 155 kilométeres szakasz vár a résztvevőkre. A mezőny összesen 3562,9 kilométert teker a vasárnapi, római célba érkezésig.

 

Borítókép: Tom Dumoulin. Forrás: AFP PHOTO / Luk Benies

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában