bajnokok ligája-sorsolás

2018.03.16. 22:11

Real vagy Juventus – valamelyik csapat most nem jut a döntőbe

A labdarúgó Bajnokok Ligájában már a negyeddöntőben találkozik egymással az elmúlt szezon két döntőse, a címvédő Real Madrid és a Juventus.

Former Ukrainian football player and ambassador for the UEFA Champion League final in Kiev Andriy Shevchenko shows the slip of Real Madrid FC during the draw for the quarter finals round of the UEFA Champions League football tournament at the UEFA headquarters in Nyon on March 16, 2018. / AFP PHOTO / Fabrice COFFRINI

Forrás: AFP Photo

Fotó: Fabrice Coffrini

A Nyonban rendezett pénteki sorsoláson a két versenyben maradt angol csapat, a Liverpool és a Manchester City egymással került össze, míg a Barcelona az AS Romával, a Bayern München pedig a Sevillával játszik.

A Juventus és a Real Madrid eddig 19 alkalommal találkozott egymással a legrangosabb európai kupasorozatban, kilenc spanyol siker mellett nyolcszor az olaszok ünnepelhettek, és volt két döntetlen is. Igaz, mindkét döntős összecsapásukon a madridiak diadalmaskodtak. A Real 1998-ban Predrag Mijatovic góljával nyert, tavaly pedig simán, 4-1-re diadalmaskodott. Érdekesség ugyanakkor, hogy a két csapat legutóbbi négy oda-visszavágós párharcából – köztük a 2015-ös elődöntőből – a Juventus jött ki győztesen.

Ugyan az angol pontvadászatot utcahosszal vezeti a Manchester City, s 21 ponttal előzi meg a Liverpoolt, Josep Guardiola együttesének mondhatni éppen a Vörösök a mumusai, ugyanis a két gárda legutóbbi nyolc mérkőzéséből csak egyet nyert meg. A Premier League mostani szezonjában ráadásul egyedül a Liverpool tudta legyőzni a Manchester Cityt.

A Liverpool történetében ez lesz a kilencedik angol klub elleni párharc, az eddigiek közül ötöt megnyert. A Manchester City korábban csak egyszer, a Kupagyőztesek Európa Kupájának 1971-es elődöntőjében került szembe angol riválissal, s búcsúzott a Chelsea-vel szemben. Hazájukban kétszer játszottak egymás ellen oda-visszavágós párharcot, mindkettőt a Vörösök nyerték a Ligakupában.

A Barcelona és az AS Roma legutóbb a 2015/16-os idény csoportkörében találkozott egymással, az olaszok a Camp Nou Stadionról nem őriznek kellemes emléket, hiszen a katalánok 6-1-re diadalmaskodtak.

A Bayern és Sevilla még nem játszott egymással az európai kupaporondon.

Április 3-án Sevilla-Bayern München és Juventus-Real Madrid, egy nappal később pedig Barcelona-Roma és Liverpool-Manchester City összecsapásokat rendeznek. A visszavágók során április 10-én AS Roma-Barcelona és Manchester City-Liverpool, 11-én pedig Bayern-Sevilla és Real Madrid-Juventus mérkőzésekre kerül sor.

A döntőt május 26-án Kijevben rendezik.

A negyeddöntő párosítása:

FC Barcelona (spanyol)-AS Roma (olasz)

Sevilla (spanyol)-Bayern München (német)

Juventus (olasz)-Real Madrid (spanyol)

Liverpool (angol)-Manchester City (angol)

Borítókép: Andrij Sevcsenko a sorsoláson.

AFP PHOTO / Fabrice Coffrini

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában