Nincs akadály

2018.04.24. 12:26

Mégis elárverezik Madonna szakítólevelét és hajkeféjét

Állítólag nem is tudta, hogy már nincsenek birtokában a tárgyak.

(FILES) In this file photo taken on December 9, 2016 Madonna attends the Billboard Women in Music 2016 event in New York City. Madonna on April 23, 2018 lost a nearly year-long bid to stop an auction of intimate items including a breakup letter from rap legend Tupac Shakur. A judge ruled that the Material Girl had directed her legal action against the wrong target in going after Darlene Lutz, a New York art dealer and former friend who helped Madonna build a collection before falling out with her. / AFP PHOTO / ANGELA WEISS

Fotó: AFP

Egy Madonna ellenében hozott bírósági döntés szabad utat adott az amerikai énekesnő személyes tárgyai, köztük egy Tupac Shakurtól kapott szakítólevél, valamint egy hajszálaival teli hajkefe elárvereztetésének.

Gerald Lebovits New York-i bíró hétfőn nyilvánosságra hozott határozatában elévülésre hivatkozva utasította el Madonna keresetét, amelyet egykori barátja, művészeti tanácsadója, Darlene Lutz ellen nyújtott be az énekesnő – írta a BBC News.

A popsztár és Lutz még 2003-ban rúgta össze a port, majd miután egy évvel később peren kívüli megállapodással rendeztek egy műalkotás körüli jogi vitát, Madonna aláírt egy nyilatkozatot, amely szerint a jövőben „semmilyen” követelése nem lehet korábbi barátjával szemben. A bíró szerint mindezek fényében az énekesnő nem perelhet az aukcióra bocsátott tárgyak miatt.

A világsztár tavaly nyáron a bíróság közbelépését kérte a New York-i árverés előtt arra hivatkozva, hogy sejtelme sem volt arról, már nincsenek birtokában az árverésre kerülő tárgyak. Egy manhattani bíró akkor elrendelte Madonna személyes tárgyainak visszavonását az aukcióról.

A sztár szerint Lutz, aki korábban gyakran volt a vendége, a tudta nélkül jutott hozzá személyes tárgyaihoz. A 22 árverési tétel között szerepel Madonna egy hajkeféje a hajszálaival, valamint a 25 évesen elhunyt Tupac Shakur amerikai rappertől kapott szakítólevél is. Az érzelmes levelet 1995-ben írta Madonnának a zenész, akit 1996-ban Las Vegasban lőttek le egy autóból.

A pár annak idején titokban találkozgatott, amit Madonna csak a közelmúltban tárt a nyilvánosság elé. A levélben Tupac azt írja, hogy Madonna karrierjét ugyan segítené, ha kiderülne, hogy egy fekete bőrű rapperrel van együtt, ám az ő imázsa megsínylené, ha kiderülne, hogy egy fehér nővel randizik.

Madonna korábban elmondta, egészen addig fogalma sem volt róla, hogy a levél már nincs a birtokában, amíg tavaly nem hallott az online aukcióról.

Lutz ügyvédje „személyes bosszúnak” nevezte Madonna keresetét.

A hírességekkel kapcsolatos információkra szakosodott TMZ.com honlap szerint a tárgyakat júliusban fogják elárverezni.

Borítókép: Madonna

Forrás: AFP / Angela Weiss

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!