Hallgassa élőben!
Köszönet a nőknek
Hiánypótló kiadvánnyal jelentkezik szerkesztőségünk, melynek fókuszában a körülöttünk élő Nők állnak.

SIKERES NŐK VAS MEGYÉBŐL

Top 10 sikeres nő
Lányok és anyák, feleségek és főnökök, nők és sikeresek. Tanultak, dolgoztak, küzdöttek, kitartottak sok éven, évtizeden át, és lettek vezetők, igazgatók, elismert szakemberek, példaképek. Néhányuk gyakran szerepel a nyilvánosság előtt, mások a színfalak mögött, csendben teszik a dolgukat.
Anyuka, rádiós, coach – Jagodits Zsuzsának két kisgyermek mellett is jut ideje tanulásra
Ismerjük a hangját a rádióból, ahol híreket szerkeszt és olvas. Láthattuk és hallhattuk a színpadon rendezvények háziasszonyaként, sokaknak pedig coachként segített. Most elsősorban anyuka. Úgy beszélgetünk végig két órát, hogy ott van mellettünk a tüneményes négy hónapos kislánya, akit közben tisztába tesz, majd elaltat, aztán besétál a kertből a barátságos, azonnal ránk mosolygó hároméves kisfia, aki nyafogás nélkül, első szóra kezet mos, és hagyja, hogy az anyukája bekísérje a szobájába aludni. Ja, és közben egy finom habos kávét is letesz elém. Jagodits Zsuzsa tud valamit.
Nem könnyű a polgármester feleségének lenni
Néhány hónap híján 43 évet töltött a pályán Nagy Istvánné. Több mint két évtizeden át volt a pácsonyi óvoda vezetője és egyetlen óvó nénije. Jó híre, a gyerme kek iránti türelme és szeretete azonban még a szomszéd településekről is ide vonzotta a kicsiket. Ma már nyugdíjasként, unokája mellett a felelősség csak némileg lett kisebb, öröme azonban annál nagyobb.
Innováció, mértékkel – Max Savaria Kft.
Hatéves innováció már az online belső auditor képzések sora a 21 éve működő Max Savaria Kft.-nél, amelynek ügyvezetője, Nagy Marianna arra a legbüszkébb, hogy korrektek és őszinték az ügyfelekkel, minden esetben megbízható partnerek. Még büszkébb a kollégáira, hiszen, mint vallja, a csapatmunka a siker egyik titka a minőségbiztosításban (is), és az, hogy női vezetőként meg tudja tartani a munka és a magánélet egyensúlyát.
A kis falu életébe színt és mozgást hozott
A 300 lelkes Szemenye messze híres sokszínű kulturális kínálatáról.
Fehérné Cséve Erzsébet nyugdíjas, de aktív óvónő: mindenki Erzsi nénije
Szinte az egész község óvónője volt Fehérné Cséve Erzsébet, most már a gyerekek gyerekeit neveli az ikervári óvodában. Negyven évet dolgozott, és nyugdíjazása után is aktív, mert hiányoznának neki az apróságok, és a kollégái is örültek, hogy maradt.
A hivatása az élete
Céltudatosság, kitartás és a pontosság a siker titka, vallja dr. Hende Lívia fül-orr-gégész, audiológus. Szerinte a diagnózis felállítása során legalább olyan fontos az emberismeret, mint a tényleges vizsgálat. Ha kell, humorral, máskor beszélgetéssel oldja a feszültséget. Folyamatos továbbtanulással és figyelemmel járó, felelősségteljes munka ez, energiái azonban kifogyhatatlanok: ha a rendelő bezár, átsiet a szépségszalonba – szintén dolgozni.
A lehetetlenre vállalkozik, és soha nem adja fel
Dr. Lazáryné Illés Mária klinikai szakpszichológus, igazságügyi pszichológus szakértő, a szombathelyi Barnahus-szolgálat szakmai vezetője öt gyermek édesanyja.
A doktornőt a falujában Katalinnak hívják
Dr. Bakó Ildikó háziorvos 32 éve praktizál, és 23 éve jár ki Rábahídvégre és Püspökmolnáriba rendelni. Elérte, amit akart, a férje igazi társa, hátteret ad, hogy el tudja látni a hivatását.
Csehimindszent lámpása
Ikonikus a Pöttyös Csoport és a színjátszók is Csehimindszenten, ahol ha hagyományőrzés, ha gasztronómia és ha közösség, akkor Horváth Barnabásné Marika néni. Büszkék rá a faluban, ő pedig a településre büszke igazán.
Azért közös a hivatal, mert közösen kell gondolkoznunk
Érettségi után néhány nappal már dolgozott, a pihenés szót azóta sem ismeri. Az évek alatt továbbképezte magát: tanfolyamokat végzett, diplomázott és szakvizsgázott, a közigazgatásban egyre magasabb pozíciókat töltött be Pónáczné Horváth Andrea, aki év eleje óta a Győrvári Közös Önkormányzati Hivatal jegyzője.
A tenni akarás nagy eredményeket hozott
Horváthné Kántor Klára 2011 óta vezeti polgármesterként Nagytilajt.
Boldog vagyok, hogy ezt a hivatást választottam
Mosolygós és mégis komoly, kedvességével és szakértelmével azonnal eloszlatja az optikába belépő páciens elfogódottságát. Nagyidainé Kiss Györgyi több mint húsz éve dolgozik a Trend Optikákban, s ha nem mondaná, akkor is látszik rajta, hogy a hivatása egyben a hobbija is.
Másodszor lett színházigazgató párja
Bálint Éva színművésznő másodszor került abba a helyzetbe, hogy színház- igazgató párja, de a férfi ugyanaz: Szabó Tibor, akit úgy ismert meg Erdélyben, hogy Tibor a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színházat vezette.
Mégis családban marad
Nem volt egyenes az út, de Somos Dorottya Sára is a családi üzletben kötött ki: szereti az optikában a változatos és pörgős munkát. Édesapja pedig talán nem is lehetne büszkébb.
A Hídvégi Víg Nők bohózatokban otthonosak
Borsitsné Pásti Rita közművelődési csoportok sokaságát hozta létre, amióta a rábahídvégi Bertha György Művelődési Ház vezetője. Sikerét a résztvevők örömében, kötődéseiben méri. Ő a polgármester felesége, aminek ugyanúgy vannak hátrányai, mint előnyei. Szülőként főleg arra büszkék, hogy két felnőtt gyermekük megáll a saját lábán.
Az orvoslás nem munka, örök életre szóló hivatás
Nem munka, hanem örök életre szóló hivatás – mondta dr. Szőke Ildikó fogorvos a szakmájáról. Hitvallása szerint az orvosi munka fontos pillérei az emberszeretet, a segítőkészség, az alázat és a megbízhatóság a betegek gyógyításában.
Megtalálták a lehetőségek, ő pedig nem mondott nemet
Kovács Szilvia, a Wewalka Kft. telephelyvezetője a csapatmunkában hisz, és jó vezetője szeretne lenni a kollégáinak. A változások őt is megviselik, de kitartó, lelkiismeretes és céltudatos ember, ami tapasztalata szerint kifizetődik.
A Magister nemcsak egy brand, hanem egy filozófia
Vegyszermentes kozmetikumokat minden magyar fürdőszobába – ez a jelmondata dr. Mester Ildikónak, aki nagyszülei nyomdokaiba lépve lett szakgyógyszerész. A 31 éves farmakológust, a Magister natúrkozmetikumokat gyártó cég tulajdonosát arra kértük, vezessen végig eddigi szakmai életútján.
Pedagógusnak készült, az lett belőle, és lelkében most is az
Varga Gézáné Marika nyugdíjas pedagógus, a győrvári Faluház Baráti Kör volt elnöke, a község díszpolgára nyáron múlt 83 éves. Pedagógusnak készült gyerekként, azzá vált, és lelkében most is az. Élete három periódusáról beszélt.
Cukrásznak tanult, értékesítési vezető lett
Borsos Judit kilenc évvel ezelőtt kezdett a Duna House-nál értékesítőként, jelenleg a Kőszegi utcai iroda platina fokozatú értékesítési vezetője. Sugárzik belőle az energia és a temperamentum, kellő magabiztossággal és egy jó adag empátiával fordul az ember felé. Szavai is ezt támasztják alá, azt mondja: jó helyen van, megtalálta élete munkáját.