Nyereményjáték

2011.08.25. 12:02

Öné a legszebb kert? (3.)

Továbbra is érkeznek a nevezések lapunk felhívására. A megye minden pontjáról kapunk szebbnél szebb fotókat olvasóink kertjeiről. Ma Fatalin Miklósné büszkeségére vetünk egy pillantást.

Tersztyánszky Krisztina

Arborétum megjegyzéssel illetik sokan a nemescsói Fatalin Miklósné kertjét, amit menye, Gyöngyi kapott lencsevégre. A kétszáz méter hosszan elnyúló kertben megszámlálhatatlan érdekes szabadföldi és dézsás virág és tuja pompázik. A háziasszonynak szenvedélye a kertészkedés, soha nem tud ellenállni, ha valahol meglát valamilyen különlegességet. Kora tavasztól késő őszig tele van a kert virággal, csak oleanderből például hatféle színű is nyílik az udvaron. A kertet egy padokkal körülvett búbos kemence is díszíti, amelynek kerítésén parasztmuskátli virít. Fatalinné naphosszat locsolókannával forgolódik a kertjében, nehogy valamelyik féltett virága ellankadjon, s még egy napra sem hagyja őket magukra szívesen.

Továbbra is várjuk fotóikat. Kérjük, a nevezésen tüntessék fel telefonszámukat, hogy meg tudjuk keresni a legszebb kertek tulajdonosait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!