Nyőgér

2015.10.29. 13:56

Házi gondozás: sürgős megoldást keres Nyőgér és környéke

Nyőgér – Jövő évtől új házi gondozást nyújtó szolgáltatót kénytelenek keresni Nyőgérben és a közös önkormányzati hivatalhoz tartozó településeken.

Pajor András

Az idei évtől változtak a házi segítségnyújtás feltételei, az új finanszírozás mellett az eddigi szolgáltató, a tanakajdi Patria Nonprofit Kft. már nem tudta vállalni az ellátást. Nyőgérben hét személy kap ilyen gondozást. Az önkormányzat egy gondozó tevékenységéhez évente 600 ezer forinttal járult hozzá – adott tájékoztatást Nagy Károly polgármester.

December 31-ig él a szerződés, a hátra lévő időben kell a többi községgel közös megoldást találni, törekedve az állami  normatíván belül maradásra. Ezt az is nehezíti, hogy egy gondozó legfeljebb öt főt ápolhat napi munkaidejében. A megoldást talán az egyházi működtetésű szervezetekkel való együttműködés adhatja, hisz ők jobb finanszírozást kapnak. Ám ez esetben is öt évig a falvaknak kell fizetni a magasabb ellátási forma összegkülönbségének hetven százalékát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!