Olimpia

2008.08.11. 16:35

Káros a légkondi?

<strong>Peking</strong> - A légkondicionáló túlzott használata miatt néhány magyar sportoló kisebb meghűléssel küszködik. Az egész csapatban egyetlen komolyabb sérült, illetve beteg van, s az éppen egy Vas megyei.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András Hatos Gábort még az itthoni edzőtáborban  érte egy szokványos birkózóbetegség, eltörött a porc a fülében. A bevérzés miatt ilyenkor sérülékenyebb a bőr is. És megtörtént a baj, lehorzsolódott, s elfertőződött a seb. Tállay András, a magyar  egészségügyi csoport vezetője szerint a Haladás-Force birkózóját megfelelő kezelésben részesítették, és a laboratóriumi vizsgálat eredménye alapján határoznak arról, hogy mikor folytathat teljes értékű edzéseket.  Remélhetőleg  nincs ok a túlzott aggodalomra, hiszen a 74 kilós szabadfogásúak versenye holnaphoz egy hétre, augusztus 20-án lesz.
Schmitt Pál, a  Magyar Olimpiai Bizottság elnökének  naplója alapján hírt adtunk  már arról, hogy a második nagy magyar sportolói csoport érkezése után a diszkoszvető Fazekas Róbertet azonnal doppingellenőrzésre hívták. Nos, mint a  MOB honlapján azóta olvasható, akkor nemcsak nála, hanem összesen hat magyar olimpikonnál jelentkeztek a doppingellenőrők. Köztük  volt például a  Dobó SE kalapácsvetője, Pars Krisztián is.  Kiválasztották és ellenőrizték még  Máté Gábor diszkoszvetőt, Böczögő Dorina tornászt, Kiss Gergely vízilabdázót, s Cseh László úszót is. Utóbbit immár másodszor, mióta Pekingben tartózkodik; de ez sem meglepő, hiszen korábbi bejelentés szerint a játékok bezárásáig összesen 4500 vizsgálatot végeznek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!