Olimpia

2008.08.12. 09:38

Megvertük a görögöket

<strong>Peking</strong> - Címvédő vízilabdacsapatunk remekül kezdte a görögök elleni mérkőzését Pekingben. A Kemény-csapatnak sikerült is teljesíteni a célkitűzést: látványos játékkal, gólkülönbséget javítva arattak győzelmet. Folytatás csütörtökön, Spanyolország ellen.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum AndrásA fiúk komolyan gondolták a meccset így ennek megfelelően 17:6-ra nyertek. Az első negyedben gyakorlatilag eldőlt a találkozó, hiszen a játékrész végén ötgólos előnnyel várhattuk a folytatást, az eredményjelzőn 7–2-es magyar vezetés díszelgett.

Egy negyed alatt hét gólt lőni, mindenképpen dicséretes teljesítmény, és a fiúk nem is akármilyen gólokkal szórakoztatták a Jingtung uszodába kilátogató közösséget. A többi pedig jött magától, a végén már csak a különbség volt a kérdés. 

Nagyarányú győzelmünk azért is fontos volt, mert csoportbeli riválisunk Montenegró12-0-ra győzött Kanada ellen.

A többi magyar vonatkozású eredmény:

DUPLA TRAP:
Gerebics Roland szétlövés után maradt le a hatos döntőről. Négyen is azonos teljesítménnyel fejezték be a selejtezőt, a ráadásban alulmaradt a magyar lövő, végül 9. lett

VÍVÁS: Nem ezt vártuk: mindhárom férfi kardvívónk korán kiesett. Nemcsik Zsolt és Decsi Tamás a 32, az éppen Decsit kiejtő Szilágyi Áron a 16 között búcsúzott a további küzdelmektől. Ez az idei olimpia eddigi legnagyobb magyar csalódása.

ÚSZÁS: A 200 méteres férfi gyorsúszás döntője során Michael Phelps sporttörténelmet írt: újabb aranyérmével csatlakozott ahhoz a szűk klubhoz, amelynek tagjai kilenc olimpiai aranyérmet szereztek pályafutásuk során. Phelps nem mellékesen világcsúcsot (1:42.96) úszott, és győzelme egy pillanatig sem forgott veszélyben – már a rajt után látszott, ő bizony más kategóriát képvisel, mint versenytársai.

A magyar érdekeltségű számokban is volt okunk örömre, elsősorban Cseh Lacinak köszönhetően. A 200 méter pillangó középdöntőjében új országos csúcsot (1:54.35) úszott az eddigi egyetlen magyar érem szerzője, és a negyedik helyen kvalifikálta magát a döntőbe. A legjobb időt – talán már mondani sem kell – Michael Phelps érte el.

Forrás: www.zalaihirlap.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!