Olimpia

2012.07.30. 17:59

Mocsai Lajos együttese Dél-Korea ellen javíthat

Bár a mérkőzés első félidejében sokáig vezettek, s volt esélyük a végső győzelemre, vasárnap, késő este, az Európa-bajnok Dánia ellen kétgólos vereséget szenvedtek férfi kézilabdázóink. Mocsai Lajos szövetségi kapitány a kedd délelőtti mérkőzés időpontjában vezényelte hétfői edzését.

Horog László

A tréner szerint a célok nem változtak, továbbra is úgy lépnek pályára, hogy minden mérkőzést meg akarnak nyerni. Az viszont már más kérdés, hogy a csoportban vannak jóval erősebb ellenfelek.

- A mérkőzésen, főleg a végjátékban gyakran kritizálta a játékvezetők döntéseit.

- A médiában nem szoktam velük foglalkozni, most sem teszem. A végjátékban akadtak ítéletek, amelyeket a zsűriasztalnál kifogásoltam. A hibák, rossz ítéletek benne vannak a sportban. Hosszú távon ezek a dolgok kiegyenlítődnek, amit esetleg most elvesznek, azt később visszakapjuk, talán már a következő találkozón. Izgalmas mérkőzést játszottunk a világ egyik legjobbjával, amelyen volt esélyünk a győzelemre. Két góllal is vezettünk, nálunk volt a labda, de a végjátékban rossz döntéseket hoztunk. Védekezésben feltétlenül javulnunk kell, meg támadásban is pontosabbnak kell lennünk, az nagyon bosszantott, hogy kiélezett helyzetben kétszer is eladtuk a labdát, ami sorsdöntőnek bizonyult. Ezzel együtt sem lehet panaszom a fiúkra, a továbbiakban is úgy lépünk pályára, hogy minden meccsen győzni szeretnénk. Motivált és nagyon egységes a társaság, hiszem, hogy sok örömet szerzünk lelkes szurkolóinknak.

- Ezek szerint hallotta a magyar drukkerek üvöltését.

- Igen, nagyon sokan eljöttek, hogy bíztassanak bennünket, meggyőződésem, ez így lesz a folytatásban is. Persze, nem csak a mieink hangját hallottam a lelátóról, a dán hívek is hangosan buzdították övéiket.

- Kedden Dél-Korea következik. Ezúttal mi számítunk favoritnak. Főleg azok fényében, hogy egyesek éremesélyesként igyekeznek láttatni az együttest. A franciák elleni győzelem után akadt, aki úgy gondolta, ebből számunkra dobogó is lehet. A gallok szövetségi kapitánya, Claude Onesta nyilatkozta ezt, az előkészületi mérkőzést követően.

- Én ilyet soha nem mondtam, mint ahogy a játékosaim sem tették ezt. Az, hogy valaki ennyire erősnek tart bennünket, az örömteli, de én a földön járok a rám bízott játékosokkal. Az elsődleges az, hogy továbblépjünk a csoportból, amit nem véletlenül neveznek halálcsoportnak. Ugyanis itt szerepel Európa négy, legerősebb együttese, valamint Ázsia bajnoka, tehát a realitás az, hogy az 5-6. hely valamelyikén végzünk. Ez persze nem jelenti azt, hogy ebbe beletörődünk, szeretnénk jóval előbb végezni. Elszántak és eltökéltek vagyunk, reményeim szerint napról napra, mérkőzésről mérkőzésre erősebbek leszünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!