Olimpia

2012.07.03. 22:59

Olimpiai sportág lesz az Octopush? (videó)

A jégkorongnak a jégen a helye, legalábbis az általános felfogás szerint, ez azonban egyáltalán nem érdekli az Octopush becenévre hallgató víz alatti hoki játékosait; ők azok, akik békalábbal, búvárszemüveggel és pipával üldöznek egy kis golyót a medence alján.

LiveInfo

A víz alatti hoki, vagyis az Octopush, egyre népszerűbb tradicionális otthonában, Angliában. A nem mindennapi sport rajongói azt remélik, különleges hobbijuk a közeljövőben bekerülhet az olimpiai sportágak közé.

A víz alatti hokit koronggal, kis ütővel, fogvédőben, uszonyokkal, snorkellel és kesztyűvel játsszák. A játék célja hogy a játékosok által üldözött bogyót bepiszkálják a medence két végén található kapukba. A játékban lévő csapatok maximum 10 főből állhatnak, ebből 6-6 van a vízben egyszerre. A játék két félidőből áll, amik 10 vagy 15 percesek. Magyarországon 1995 óta van jelen a sport, bár a játékot már 1954-ben kitalálták az angol búvárok.

Videó:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!