Olimpia

2012.08.02. 17:35

Férfi kézilabdázóink papírforma vereséget szenvedtek a horvátoktól

A dánoktól elszenvedett kétgólos vereség, majd a koreaiak legyőzése után Horvátország várt férfi kézilabdázóinkra a londoni olimpián, a B-csoportban. Az eddig hibátlan mérleggel rendelkező déli szomszéd magabiztosan nyert, Slavko Goluza tanítványai 26-19-re múlták felül a mieinket.

Horog László

Mocsai Lajos fiaira még két feladat vár a csoportban, szombaton késő este Spanyolországgal találkoznak, hétfőn reggel pedig az Eb-ezüstérmes szerbekkel. Egyik sem ígérkezik könnyű feladatnak. A csoport első négy helyezettje folytathatja, a mieink úgy kalkulálnak: egy győzelem elég lehet a továbbjutáshoz, amire utóbbi összecsapás kínál több lehetőséget.

- Túl sokat hibáztunk, az elején túl sokszor eladtuk a labdát, emberelőnyös helyzeteket hagytunk kihasználatlanul, a játékunk minősége és gyorsasága elmaradt a várakozástól. Ez előrevetítette a vereséget. A játékosokban – bár minden meccsre úgy készülünk, hogy nyerni szeretnénk – sorozatmérkőzések során talán tudat alatt kialakul az érzés, ki ellen van reális esély a győzelemre, ki ellen nincs. A horvátok ellen ezúttal nem volt, a fiúk túlzottan tartottak az ellenféltől. Tisztában kell lennünk a realitásokkal, az ellenfél jelenleg nagyobb játékerőt képvisel nálunk, ráadásul döntőnek bizonyult, hogy kapusuk, a Veszprémben szereplő Mirko Alilovic közöttünk él, mindent tud rólunk, ráadásul különlegesen jó napot fogott ki. Tudta, hova lövünk, fontos ziccereket fogott. Átlövő játékban feltétlenül javulnunk kell, meggyőződésem, a soron következő két csoportmeccsen ütőképesebb magyar válogatott lép pályára. A pénteki napon igyekszünk regenerálódni, valamint tisztességgel felkészülni a szombati, spanyolok elleni ütközetre. Az eddigi szereplésünk a realitásokat tükrözi. A koreaiakat a második félidőben mutatott játékkal megérdemelten vertük, a dánok elleni összecsapáson jobban játszottunk, mint a horvátok ellen. Az Európa-bajnok elleni derbi csak az utolsó egy percben dőlt el, a horvátok elleni sokkal hamarabb.

Az irányító, Császár Gábor szerint bár ezúttal is mindent megtettek, nem volt reális esélyük a győzelemre. A horvátok lényegesen gyorsabban és pontosabban kézilabdáztak. "Túl sokat nem szabad foglalkoznunk ezzel a vereséggel. Előre kell tekintenünk."

Ilyés Ferenc szerint számolgatni egyelőre felesleges, ugyanis lehet, hogy a következő két összecsapáson két pont elegendő a továbblépéshez, de lehet, hogy négy szükségeltetik hozzá.

- Számolgatni még nem érdemes, a legfontosabb, hogy jól felkészüljünk a következő, két találkozóra. A horvátok ma nagyon egységesek és magabiztosak voltak, megérdemelten nyertek. Nem lepődnék meg, ha megnyernék a tornát, régóta együtt szereplő, összeszokott együttes, amely sokra hivatott ezen a tornán.

Nagy László szerint nem kell feladniuk álmaikat, továbbra is reális cél a csoportból való továbbjutás. Azonban ehhez a csütörtökinél jobb játék kell.

- A védekezésünkkel ezúttal sem volt különösebb probléma, azonban támadásban megint elmaradtunk a várakozástól. Lassúak, körülményesek voltunk, akcióinkat nem tudtuk elég hatékonyan befejezni. Az eddig három mérkőzésünk megfelel a papírformának, a dánok és a horvátok még előttünk járnak, a koreaiakat pedig legyőztük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!