Olimpia

2012.08.20. 11:08

Louis Smith elvenné Berki Krisztián olimpiai aranyérmét

Nem hagyja nyugodni Louis Smith-t, hogy második helyre szorult Berki Krisztián mögött a londoni olimpián lólengésben: a brit tornász szerint nem jók a szabályok, neki kellett volna győznie.

MTI

Berki Krisztián és Louis Smith egyformán 16,066 pontot kapott produkciójára, a sorrendet a kivitelezés döntötte el a magyar tornász javára. A szer brit specialistája viszont azzal érvel, hogy az ő gyakorlata nehezebb volt, ezért neki járt volna az első hely.

"Azt hiszem, nekem kellett volna aranyat nyernem és neki ezüstöt" - idézte a 23 éves szigetországi tornászt a Daily Mail internetes oldala egy vasárnapi cikkében. - Nem foglalkoztat az éremmegosztás, az én gyakorlatom nehezebb volt, több kockázatot vállaltam, ez nekem kellett volna, hogy kedvezzen."

Smith hozzátette: amikor úgy változtatták meg a pontozást, hogy már nem legfeljebb tízest, hanem egyre magasabb értékeket lehet kapni, akkor ezzel olyan bátorítást adtak a tornászoknak, hogy minél nehezebb és látványosabb gyakorlatot állítsanak össze. Így az, hogy ezt most büntették, nem tűnik számára logikusnak.

"Azt hiszem, újra át kellene nézni az eredményeket, és ha ezt megteszik, remélhetőleg aranyat adnak nekem. Ha valakinek magasabb pontértékből indul a gyakorlata, az azt jelenti, hogy többet tesz bele a produkciójába, amely így érdekesebb lesz, ezt pedig díjazni kellene" - folytatta érvelését.

Arra ugyanakkor a cikkben nincs utalás, hogy Smith bármilyen hivatalos lépést tett volna az ügyben.

Megemlítette viszont, hogy a riói olimpián már valószínűleg nem indul, de bízik benne, hogy a brit tornasport a jövőben is szállítja majd az eredményeket. Londonban a brit tornászok négy érmet szereztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!