Olimpia

2012.08.11. 13:30

Mocsai Lajos nem hibáztat senkit

Végig futott az eredmény és a svédek után, mégis volt lehetősége a győzelemre férfi kézilabdázóinknak az elődöntőben. Mocsai Lajos együttese 27-26-os vereséget szenvedett, így vasárnap a bronzéremért csatázik Horvátországgal.

Horog László

Magyar idő szerint déli 12-kor feszülnek egymásnak a felek, két csalódott együttes találkozik az ötkarikás zárónapon. A csoportmeccseken remeklő horvátokat favoritként tartották számon, végül a másik elődöntőben háromgólos vereséget szenvedtek a januári, szerbiai Eb-n hatalmasat betliző, amúgy ötkarikás címvédő franciáktól. A gallok tehát a fináléban érdekeltek a bennünket legyőző skandinávok ellen, nekünk és a déli szomszédnak a bronzcsata marad.

- Talán mondanom sem kell, nagyon csalódott és szomorú vagyok, rosszul érzem magam. Magunknak köszönhettük a svédek elleni vereséget, a találkozót megnyerhettük volna. Óriásit küzdöttek a fiúk, persze, nemzeti színű mezben másként nem is lehet pályára lépni. Két ellentétes félidőt vívtunk, az első játékrészben még nagyon érződött rajtunk az izlandiak elleni találkozó kétszeri hosszabbítása, a svédek gyorsabbak, pontosabbak voltak, szünet után azonban felpörögtünk, a meccs megfordítható lett volna, ha jobban odafigyelünk. A találkozó ott ment el, hogy a rivális könnyű gólokat lőtt, hiába voltunk emberelőnyben, ahelyett, hogy szereztünk volna gólokat, fordítva történt. A sok keresztmozgást rosszul reagáltuk le, pontatlanok voltunk. Ilyen nagy meccset megnyerni nem lehet, ha ennyit hibázunk, ennyi ziccert nem értékesítünk. Ráadásul átlövőből nagyon kevés gólt lőttünk, valamint a végjátékban a szélsőink hibáztak. Izland ellen Nagy Laci fantasztikusan kézilabdázott, ezúttal láthatóan fáradt volt, úgy tűnik, egy nap kevés volt számára a tökéletes regenerálódásra. A kezünkben volt a győzelem, háromszor álltunk a kapussal szemben, de rontottunk. Mégsem érheti szemrehányás a játékosokat, mindent megtettek, ilyen feszült hangulatú, óriási téttel bíró
összecsapáson a hiba benne van a játékban. Közel voltunk a lehetőséghez, hogy olimpiai döntőt vívjunk – mondta Mocsai Lajos.

Közölte, nehéz lesz a bronzmeccsre felrázni a társaságot, természetesen győzelemmel szeretnének búcsúzni az olimpiától. Az esélyesek a horvátok, akik a csoportküzdelmek során megerőltetés nélkül vertek bennünket.

- Reálisan kell látni a történéseket, ettől a csapattól a csoportból való továbbjutás is bravúr volt, az pedig elképesztő siker, hogy a döntőért csatáztunk, ráadásul esélyünk volt a fináléra. Még akkor is, ha végig a rivális vezetett. A svédek nem jutottak ki a legutóbbi világbajnokságra, ezúttal mindent megtettek, hogy bizonyítsák, a világ élvonalában a helyük. Az olimpiai kvalifikációs tornán is találkoztunk, akkor kevesebb esélyünk volt ellenük. Ez a torna kijelölte számunkra a követendő utat, az elkövetkező években jobban kell figyelnünk a lerohanásokra, az emberelőnyös és emberhátrányos védekezésre, mert a támadásainkkal különösebb gond nem volt. Ezúttal mindössze három és fél hét jutott a felkészülésre, úgy gondolom, kihoztuk magunkból a maximumot. Ahogy múlt az idő, a csapat egyre jobban játszott, úgy lett egyre egységesebb. A világ közvetlen élmezőnyébe kerültünk egy olyan tornán, amelyen olyan nagyhatalmak nem voltak jelen, mint Németország, Oroszország, de nem lehettek itt a szintén komoly együttessel rendelkező norvégok és szlovénok sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!