Olimpia

2012.11.13. 18:22

Hivatalos Hatos bronza

Szombathely - Hatos Gábor megkapta a Nemzetközi Birkózó Szövetség (FILA) értesítését arról, hogy olimpiai bronzérmesnek tekintik.

Horváth Erika

A FILA honlapján a londoni olimpia szabadfogású 74 kg-os súlycsoportjának érmesei immár: 1. Burroughs (USA), 2. Goudarzi (iráni), 3. Hatos Gábor (magyar) és Cargus (orosz). A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) határozata után  - miszerint doppingolás miatt kizárták Hatos bronzmérkőzésbeli ellenfelét, az üzbég Tyigijevet - a Haladás VSE eddig "csak" világ- és Európa-bajnoki bronzérmes birkózója hivatalos levelet kapott a FILA-tól, melyben értesítik, hogy olimpiai bronzérmes lett, és felsorolják a frissített rangsort. Az érintettek szerint a NOB végrehajtó bizottságának is meg kell erősítenie ezt, aztán  remélhetőleg minél előbb  jöhet az éremátadás.

Hatosé a londoni olimpián részt vett magyar csapat 18. érme. Vas megye igazán büszke lehet, hiszen három olimpikonjából ketten dobogósok lettek.
Pintér Zoltán, a Haladás VSE ügyvezető elnöke elmondta, hogy rendkívül büszkék sportolójukra.

- Lazáry Viktor sportért felelős alpolgármester úrral már egyeztettem, az eredmény értékének megfelelő ünnepséget tervezünk az éremátadáshoz. Reményeink - és információink - szerint még ebben az évben megtarthatjuk  zárta szavait az ügyvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!