Olimpia

2016.08.09. 14:28

Csoknyai búcsúzott a cselgáncstornán

A 81 kilogrammos Csoknyai László az első fordulóban kikapott és kiesett a riói olimpia cselgáncstornáján kedden.

A magyar dzsúdósnak, akárcsak négy éve, ezúttal sem volt szerencséje a sorsolással. Londonban a második fordulóban kapta meg a világbajnoki címvédőt, Rióban pedig rögtön első meccsén. Ellenfele a mindössze 22 éves japán Nagasze Takanori volt, aki a tavalyi asztanai vb-n diadalmaskodott, s Rióban is a súlycsoport egyik favoritjának számított.

Csoknyai aktívan kezdett, többször is próbált dobást indítani - igaz, eredménytelenül -, mégis őt intette meg először a bíró. Sőt, fél perc múlva újból figyelmeztette, majd ellenfelét is.

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Nagasze 1:39-nél jukót ért el, s innentől már az ő akarata érvényesült. A földharcban mindig ő volt a kezdeményezőbb a fáradó paksi cselgáncsozó ellen, aki megkapta harmadik intését is. A végén még a japánt is intette a bíró.

"Ez van. Nem kellett volna annyit lenn maradni, s kicsit jobban kellett volna mozgatni a japánt" - összegzett Hangyási László, Csoknyai edzője.    "Csalódott vagyok. A győzelem az övé, megérdemelte" - nyilatkozott Csoknyai, jelezve, az egyik intést nem érezte igazságosnak. "Fáj, mert úgy éreztem, ha nem vele kezdek, csak később, a második vagy harmadik körben..." - tette hozzá.

"Négy év munkája van abban, hogy itt lehetek az olimpián. Nekem nem egyszerű egy Európa-bajnokságon sem indulni, mert sok erős hazai rivális van 81 kilóban. Nem vagyok egy szerencsés ember, félretettem mindent, családot, barátot, s miért? Ezért az egy meccsért..." - mondta elkeseredetten a 28 éves dzsúdós, aki ugyancsak helyezetlenül zárt első olimpiáján, 2012-ben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!