Olimpia

2016.08.20. 15:19

Ligeti kikapott

A negyeddöntőbeli mérkőzését elvesztette Ligeti Dániel. Hamarosan eldőlt, hogy vigaszágra kerülhet-e.

Horváth Erika

Ligeti a 2010-es moszkvai vb bronzmérkőzését elveszítette az örménnyel szemben. Ahogy ő is mondta, visszavágásra készült. Igazából a szőnyegen látszott, hogy milyen nehéz is a dolga. Míg ő 116 kilósan szokott birkózni, addig Berianidze a lehető legnagyobb, 125 kilós tömeggel, ráadásul alacsonyabb súlyponttal – kimozdíthatatlannak tűnt. És megközelíthetetlennek is.

Bárhogyan is próbálkozott Dani, rendre lepattant róla. Igaz, jött a figyelmeztetés az örménynek, aki ezután sem tudott akciót  elérni – az első menet Ligeti 1-0-s vezetésével zárult. Szünet után azonban hamarosan Danit figyelmeztették, akció híján – szintén -  büntetőponttal egyenlített az örmény (1-1). A győzelemhez már mindenképpen pontot kellett szereznie a szombathelyi birkózónak. Meg is próbálta, de Berianidze résen volt, megkontrázta a támadást és Dani mögé került – 3-1-re alakult az eredmény a javára. Ligeti Dani mindent elkövetett, de nem sikerült közel kerülnie ellenfeléhez. Ez lett a végeredmény is – az elődöntőbe az örmény jutott, Ligeti számára pedig az a halvány remény maradt, hogy Berianidzének sikerül legyőznie a világ- és Európa-bajnok török Akgült – ő csak ebben az esetben juthat a vigaszágra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!