Olimpia

2012.08.02. 16:35

Cseh Laci: ''Van még mit javulnom!''

London - A 400 vegyesen nem jutott döntőbe, ugyanis eltaktikázta magát, csak 9. lett, 200 pillangón szintén lemaradt a fináléról, a 12. legjobb időt úszva esélye sem volt a fináléra. Utolsó londoni számában, 200 vegyesen viszont reális esélye van az éremszerzésre.

Horog László

A legjobb idővel került a szerda esti elődöntőbe, majd onnan második leggyorsabbként a csütörtöki fináléba. A magyar úszó a második elődöntőben magabiztosan győzött, 1:56.74-es idővel, csak a 400 méteren magabiztosan győztes Ryan Lochte úszott nála jobb időt a másik futamban. Minden idők immár legeredményesebb olimpikonja, a Londonban mindössze váltóban aranyérmes csodaúszó, Michael Phelps a harmadik idővel biztosította helyét a legjobbak között. Cseh Laci éremre feltétlenül esélyes a csütörtök esti, magyar idő szerint 21.16-kor kezdődő fináléban.

- A második idővel döntős. Ez jobb, mint amire előzőleg számított?

- Nem volt rossz úszás a szerdai, arra figyeltem, hogy megnyerjem a futamomat, ami össze is jött. Örülök az eredménynek, de van még mit javulnom. Mellen feltétlenül, szerintem háton is, a pillangó rendben volt, gyorson pedig már eléggé elől voltam. Ha úszik mellettem valaki, aki harcra késztet, talán még többet kihozok magamból, de így sem volt rossz. Nem mondom azt, hogy remek, hiba nélküli úszás volt, de feltétlenül bíztató. A legfontosabb, hogy bekerültem a döntőbe, ez Londonban eddig nem sikerült. Ez az utolsó esélyem, hogy valami komoly dolgot produkáljak itt.

- A 400 méteres vegyesúszás előfutama során Phelps-szel taktikáztak, amerikai riválisa éppen bekerült a döntőbe, ahol végül negyedik lett, ön éppen lecsúszott a döntőről. A pillangón csak a 12. legjobb időt érte el, ami megint nem volt elég a döntőhöz, utána meglehetősen elkeseredetten nyilatkozott. Úgy tűnik, a 200 vegyesre összekapta magát.

- A 400 vegyes során nagyon sok maradt bennem, nem úsztam ki magam, a riválisra figyeltem, ami hiba volt.  Pillangón nem működött a karom, életem talán legrosszabb versenyét úsztam. A 200 vegyesen még tudok javítani, remélem, fogok is. A szerdai elődöntők során úgy éreztem, keményen odatette magát mindenki, igaz, Lochte, ahogy ilyenkor szokta, az utolsó öt méteren kiengedett. De nem rá figyelek, hanem magamra.

- Az első két száma tehát nem alakult jól, ám most minden jel arra mutat, összeállt a mozgása, végre magabiztosnak tűnik. Ugyanazt a Cseh Lacit látjuk, akit korábban.

- Remélem, a csütörtök esti döntő után leszek igazán magabiztos.

- Ha így úszik, a dobogóra minden bizonnyal felléphet.

- Természetesen tudom, milyen időeredményt szeretnék elérni, meg milyen helyezéssel lennék elégedett. De nem szeretném elárulni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!