Olimpia

2009.12.03. 14:45

Negyvenkilenc kilométeren helyeznek ki hórácsot a megyében

A közútkezelő munkatársai kihelyezték a hórácsokat az utak mellé. A meteorológiai előrejelzések szerint egyelőre nem kell hóra számítanunk, de nem árt felkészülni a télre.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Negyvenkilenc kilométeren helyeznek  ki minden évben hórácsot Vas megye útjai  mentén  a közútkezelő munkatársai. Hosszú évek tapasztalata és gyakorlata alapján megvannak a hófúvásveszélyes helyek, ahová  rendszeresen kiteszik a hóvédműveket.

A  leggyakrabban  a kelet-nyugati tájolású útszakaszokon nehezíti a közlekedést  hóátfúvás. Havas időben a menetidő ötven-száz  százelékkal is megnőhet. Hóeséskor gyakran találkozik az autós hókotróval és sószóróval.

Ha egy mód van rá, ne közelítsük meg ezeket, mert autónkat is megszórhatja sóval vagy hóval. A hókotró megelőzése előtt mindenképpen gondoljuk át, hogy tudunk-e előtte, a még havas úton gyorsabban és biztonságosan közlekedni. Ha nem, akkor csak akadályozzuk a közútkezelő dolgozóinak a munkáját. A közútkezelő munkatársai hófúvásos időben  elsősorban az egy és kétszájegyű főutakat javasolják a közlekedőknek.

Továbbra is várjuk olvasóink pozitív és negatív észrevételeit a téli közlekedéssel kapcsolatosan a [email protected] e-mail címre, valamint a panaszok bemondhatók a 94522-560-as telefonszámon.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!