Olimpia

2012.08.07. 17:58

Olimpia - A vasi Hatos és Ligeti is elindult a helyszínre

Szombathely - Kedden este Gulyás István szövetségi kapitány kíséretében elutazott Londonba a magyar birkózók szabadfogású - egyben haladásos - különítménye: Hatos Gábor és Ligeti Dániel.

Horváth Erika

A magyar olimpiai csapat nagyobb része már belekóstolt a londoni olimpia légkörébe, sokan be is fejezték a szereplésüket. Nem úgy a Haladás VSE két birkózója, Hatos Gábor (74 kg)  és Ligeti Dániel (120 kg).  A szabadfogásúak kerülnek utoljára sorra Londonban, ezért ők csak ma este keltek útra. Hatos pénteken birkózik, Ligeti szombaton versenyez.


Veréb István két tanítványa az utolsó hetet a tatai edzőtáborban töltötte - már csak napi egy, az eddigieknél jóval könnyebb edzés volt a penzum. Mint elmondták, segítőkre is akadtak, klubjukból ifj. Veréb István, Csercsics Richárd, Ligeti Richárd és a csepeli Györgyi Péter társultak hozzájuk edzőpartnerként. Közben persze nyomon követték az olimpiai történéseket, de vissza kellett fogniuk a tévézést, mert most már jobb, ha csak magukra koncentrálnak. Persze nézték Pars Krisztián versenyét, szurkoltak neki, győzelme mély nyomokat hagyott bennük - nagyon örülnek, hogy a labdarúgó Szarka Zoltán után végre egyéni olimpiai bajnoka is van Vas megyének.

- Remélem, mi is tudunk olyan szépen szerepelni, hogy büszkék lehessenek ránk - mondta a 29 éves Hatos Gabi, akinek komoly plusz feladatot jelent a csütörtöki mérésig maximum 74 kilóra fogyasztani.  Már jó ideje rendben tartom a súlyomat, hétfőn 77,80-ot mértem. Persze az utolsó napokban kell a legfegyelmezettebbnek lenni, s úgy csinálni, hogy minél kevesebb energiát veszítsek. Remélem, sikerül fejben és testben is a legjobb állapotban szőnyegre lépnem. Várom már a versenyt.
- Minden rendben, csak még fáradtnak érzem magam - árulta el Ligeti Dani, aki július 31-én ünnepelte 23. születésnapját. - Bízom benne, hogy pozitív irányba fordul ez az állapot. Ismerem a helyszínt, tesztversenyen én már voltam az Excelben. A tévében látom, hogy telt ház van. Eddig engem a nagy közönség mindig inspirált, segített, remélem, most is így lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!