Olvasó

2006.07.19. 02:28

A kormány szavakban spórol

Hatvanöt év feletti nyugdíjas vagyok. A napokban Kiss Péter miniszter bejelentette, hogy a nyugdíjasok részére három és fél milliárd forint többlettá ...

Mórocz Zsolt

Hatvanöt év feletti nyugdíjas vagyok. A napokban Kiss Péter miniszter bejelentette, hogy a nyugdíjasok részére három és fél milliárd forint többlettámogatást biztosít a kormány üdülési csekkekre. A kormány úgy osztogatja az adófizetők pénzét, mintha ők termelték volna meg, pedig tudják, ez nem így van. Arról nem is beszélve, hogy ma az üdülési csekkel benzint lehet vásárolni, étterembe lehet menni, tehát anélkül, hogy kitegye a lábát a lakóhelyéről, ezt a pénzt el lehet költeni. Nem szabad a nyugdíjasoknak olyan kezdvezményeket adni, amikhez még hasonlót sem kapnak a gyerekeket ne-velő családok. Ilyen többek között a 65 év felettiek korlátlan ingyen utazási lehetősége. (Javaslatom évi 12-re korlátozni.) Ezeket a pénzeket összerakva meg lehetne oldani a 86-os számú út problémáit, ha a hatalom egy kicsit is törődne az ottani falvak lakóival és ingatlanaik értékmegőrzésével. Jellemző, hogy a 86-os út gondjainak megbeszélésére a meghívott miniszterek nem jöttek el, de még ki sem mentették magukat, több mint valószínű azért, mert nem érdekli őket a vidék embere. Megint kampánytéma lett az üdülési csekk.

Nepp Gyula

Szombathely

Nepp Gyula

Szombathely

Nepp Gyula

Szombathely

Szombathely

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!