Olvasó

2006.07.07. 02:29

A síneket meg felszedik, ugye?

Néhány hónapja nagy csinnadrattával újraindították a Körmend-Zalalövő vasútvonalat. Most felszámolják. Csodálkoznék rajta, ha volna ember a Földön, a ...

Mórocz Zsolt

Néhány hónapja nagy csinnadrattával újraindították a Körmend-Zalalövő vasútvonalat. Most felszámolják. Csodálkoznék rajta, ha volna ember a Földön, akinek ezt (vagy azt) a döntést megnyugtatóan meg lehetne magyarázni. Különösképp, hogy néhány hónapja is ugyanez a kormány, vas-úti csúcsvezetés volt hatalmon, mint most. És gyanítom, hogy a most nyilvánosságra hozott utasszámlálási adatok az év első félévében sem igen mutathattak mást, mint most. Vagyis akkor sem érte meg, és most sem éri meg működtetni. Akkor mi a fenének dobtunk ki sok-sok milliót a felújításra? - adódik azonnal a kérdés. No, aki ilyet kérdez, nyilvánvalóvá teszi, hogy nincs tisztában a mai magyar politikai valósággal, vagyis a magasabb, egyéb szempontokkal. Magyarán azzal a politikusi magatartással, amely, ha szavazatokat kell gyűjteni választás előtt, mindent beígér, s amint ölébe hull a hatalom, egyéb és előre nem látott szempontokra hivatkozva homlokegyenest mást cselekszik, mint a kampány idején. Akkor vas-utat épít, most rombol. A maga szempontjából logikusan cselekszik, de ezt sem az általános emberi, erkölcsi, sem az európai normák nem fogadják el. A helyzetet persze bonyolítja, hogy Magyarországon vagyunk. Én azért titkon várom az ügy (ügy ez ma nálunk?) következményeit ki és miért, milyen alapon döntött a vonal felújításáról, jelentős kárt okozva a költségvetésnek? Hol vannak ezek az emberek? Lesz-e fele-lősségre vonás közpénz elherdálása miatt? Azért titkon van egy tippem. Bár ilyen biztosan tudnám a vébédöntő eredményét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!