Olvasó

2006.07.12. 02:29

Most van a lobbisták ideje

Ugyan hétfőn a parlamentben nem sikerült zöld utat adni a régiós átszervezésnek, egyelőre stabilak az évezredes vármegyék, de a nagy átszervezési hint ...

Mórocz Zsolt

Ugyan hétfőn a parlamentben nem sikerült zöld utat adni a régiós átszervezésnek, egyelőre stabilak az évezredes vármegyék, de a nagy átszervezési hinta-palinta nem áll le. Lehet megye, lehet régió, lehet mindkettő, de a hatóságok, országos hivatalok megyei központjainak összevonása nyilván folytatódni fog. APEH, rendőrség, áNTSZ, ügyészség, szakhivatalok, ellenőrző szervek, mindenféle hatóságok néznek, nézhetnek átalakulás elé. Szakértők, szakértőnek vélt szakértők, bizottságok, tanácsok szorgoskodnak most azon, hogyan működhetne karcsúbban, ésszerűbben az a rendszer, amiről most azt mondjuk, túlburjánzott. Készülnek a javaslatok, az előterjesztések, a szakvélemények, kalkulálják a várható megtakarításokat. Erről a háttérmunkáról nem sok szivárog ki, pedig nagyon fontos dolgok dőlnek el. Vas megye és székhelye számára most az az egyik legfontosabb kérdés, sikerül-e megtartani a (még) meglevő hivatalokat, helyi szerveket, döntési központokat. Évtizedes - bizonyos szemszögből majdnem évszázados, és gyakran napi- rendre került - polmia végére kerülhet pont a következő hónapokban. A tét ez Szombathely és történelmi vonzáskörzete megőrzi, netán erősíti-e pozícióit (volt ilyenre példa az utóbbi hónapokban a vámparancsnokság, a munkaügy, munkabiztonsági felügyelőség esetében), vagy végleg elsüllyed a szürkeségben, a pénztelenségben, a perspektívátlanságban, a kiúttalan útkeresésben.

Ilyenkor lehet, ilyenkor szükséges, ilyenkor kell lobbizni. De nagyon. A lobbisták most vizsgáznak. Eredményhirdetés néhány hónap múlva.

Ilyenkor lehet, ilyenkor szükséges, ilyenkor kell lobbizni. De nagyon. A lobbisták most vizsgáznak. Eredményhirdetés néhány hónap múlva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!